Kung Peter

112590-821


Med gitarren i fåtöljen bredvid sig gästade
Peter LeMarc TV4 i morse.

Å, en sådan mästare på musik han är. Jag vet att många inte gillar honom och att det inte ger så mycket cred i colla musikkretsar att gilla honom. Men, det skiter jag ju givetvis stenhårt i.

Men det var väldigt vilken stockholmska han skaffat sig. Trollhättepojk som han är.

Hans senste konsert, återkomsten, har kommit på DVD.

Fan vad rolig han var när han gjorde en liten sång om Jesper Börjesson (programledaren).

Nu är han avrättad

Jaha, så var han hängd, en av världshistoriens värsta diktatorer, Saddam Hussein.

Otroligt bra att världen slipper honom men synd att han inte dömdes för fler av sina mord. Som folmordet på kurderna. Även om alla vet att det var i hans regi så minns kanske inte historieböckerna lika säkert. Med en dom är det fastställt för eftervärlden vem den skyldige var.

Jaja, förhoppningsvis kan man räkna ut det ändå.

Ja, jag klipper till med saxen. Och jag kan sy och tråckla.

Jag hittade den inte på svenska men det var väldigt kul på spanska. Beskriver mig just nu.

Sverige hjärta nazi-Tyskland

112590-810


De hade ett mycket intressant samtal i
Studio Ett i eftermiddags. Det handlade om Sverige och nazi-Tyskland och hur neutralt Sverige egentligen var. Man gjorde eftergifter i neutraliteten åt både Tyskland och västmakterna och det höll landet utanför kriget. Men hur bra var det för den svenska själen och stoltheten att hålla sig väl med alla och därmed svika sin moral då och då? Den berömda En svensk tiger-kampanjen är ett exempel på att det var en dygd för de högt uppsatta svenskar som hade information om vad tyskarna gjorde med judarna men teg. Man skulle hålla sig väl med alla.

Så, man kan fundera över hur viktigt det var att stå utanför andra världskriget. Det gav onekligen landet ett försprång i utvecklingen på 50-talet. Då andra länder i Europa var tvugna att bygga upp sina länder igen slapp Sverige det arbetet och fick en god ekonomi.

Men just det där med själen. Jag är knappast stolt över att landets ledare så här i efterhand verkade fega och inte vågade ta ställning. Och man hör lite då och då om svenskar som hade kontakter med nazisterna. Det är inte speciellt bra för landskänslan.

Eller var det så att det man gjorde, som att man lät tyskar köra sina tåg genom landet, det som räddade landet, var det allra bästa. Att fred till varje pris var rätt?

Jag vet inte vad jag tycker egentligen.

Indiska har orena kläder

112590-802För några månader sedan gjorde
Uppdrag granskning ett reportage om hur de som tillverkar saker för Indiska arbetar under förfärliga förhållanden. Nu kommer nätverket Rena kläder med en rapport om hur de inte heler kan leva på sin lön och hur fackligt arbete saknas. Här kan du ladda ner rapporten.

Indiska, som ger sken av att vara en god klädkedja, har mycket kvar att göra.

Kors i taket

Magnus har lunginflammation och jag har varit ute och sprungit. Two things you don't see very often these days.


Symaskin

112590-782
 Roy har slocknat efter en för honom hektisk julafton.Jag fick en symaskin av mamma igår. Jippi. Det blir ingen mellandagsrea för mig utan en mellandagsrensning av garderoben för att hitta saker man kan sy om till tulpankjolar och förklädesklänningar.
Roy får julmat, Kissekatten visar prov på explosivitet och hoppar upp på bokhyllan, Anna fixar med mojiton.

Misstänk lunginflammation

Eftersom Magnus är sjuk försökte vi sätta oss på Axessakuten idag. Men det var åtta timmars väntetid. Så vi åkte hem och nätbokade en tid istället. Alltså, åtta timmar för att få komma till kassan och anmäla sig. Det är sjukt. För att använda ett passande uttryck.

Nu har vi bokat en tid online och det ska bara ta två timmar. Känns som om man går före i kön. Misstänkt lunginflammation skrev jag som symptom.


Julafton

112590-775Hemma hos mor och katterna

Nu sitter jag hemma hos min mor och kämpar med hennes modemuppkoppling. Vi har ätit tacos och försöker kolla på Davincikoden. Det tar ganska lång tid eftersom vi kommer på annat att tala om hela tiden och då måste vi pausa filmen eftersom annars tappar mat bort sig helt i all infomartion som ges. Det är en mycket intressant historia det där med att den kristna kyrkan skulle föras visre efter Jesus av en kvinna. Jag gillar dessutom konspirationsteorier så jag är villig att tro att kvinnans inflytande i världen borde varit större men har tystats ner av kyrkmän.

En annan sak som tar lång tid är Ellos nya hemsida. Den är fin och full av vårnyheter men otroligt seg. Jag tänkte beställa en fin kjol med hängslen och ett par ballerina med fina detlajer. Känns rätt med detlajer på lågskorna i vår.

Nu ska jag försöka locka fram Sonny som ligger under soffan. Sonny är den tjockaste katten som finns men också den finaste. Precis lika fin som styvbrorsan Elvis som vägrar komma in. Jag saknar de goa katterna. Som kattungar låg de i en korg och lekte i mitt rum. Sedan flyttade jag hemifrån och köpte hund. Vad tänkte jag med?

Please wait, it takes time to look this good

112590-772Okej, äntligen lite
värdefulla nyheter från Aftonbladet. De otroligt fåniga och hiskeliga dockorna Bratz tillverkas under förskräckliga förhållanden. Som mycket annat av det vi har och äger här i väst. Men det som är extra spetsigt med den här nyheten är ju hur sexiastiska och fel de där dockorna är.

Medan hemsidan laddar står det Please wait, it takes time to look this good.

Jösses.

Aj då, Reinfeldt

Jaha, oj då. Reinfeldt vill vara som Bush. Usch. Hoppas det är till en viss gräns bara.

112590-771

Bush räddar en kalkon från att slaktas. En piss i havet kallas det också. Konstigt jippo det där. Vad ska det leda till? Visa Bush godhet? Hmm.

Grått

Idag har jag ingen inspiration alls till att skriva något här på den gamla bloggen. Magnus är hemma och är sjuk idag, otroligt ynklig är han. Därför ska jag tvinga ut honom på promenad men hunden snart. Frisk luft botar!


Ytterligare några tröttsamma hbt-nyheter

Lesbiska som skaffar barn ihop bli inte automatiskt föräldrar båda två. Om inseminationen är gjord utomlands måste en domstol avgöra om den som inte fött barnet också ska bli mamma.

Suck... Var är vi? Medeltiden?

Och på Färöarna har det kommit en ny lag som förbjuder diskriminering av homosexuella. Men då tycker flera politiker att det är fel och en av de ledande politikerna har gått ur sitt parti i protest.


Detta rapporterar P3 nyheter.

I am alone, gazing from my window to the streets below

Jag har en diktsamling från när jag läste litteraturvetenskap på universitetet. Modern utländsk lyrik - från Baudelaire till Biermann. Eller MUL, som vi på litvet kallade den. Den är bra. Där finns en text av Paul Simon med. Ni vet, Simon i Simon & Garfunkel. Jag älskar den här texten. För den som känner till litteraturhistoria dras paralleller till John Donnes ord No man is an island och Hemingway som använde uttrycket som motto i For whom the bell tolls.

Texten nedan ska egentligen höras och inte läsas, men detta är en skrivblogg och ingen ljudblogg så jag bjuder på texten ändå.

Har du hört den förut, lyssna till den igen:


A winters day
In a deep and dark december;
I am alone,
Gazing from my window to the streets below
On a freshly fallen silent shroud of snow.
I am a rock,
I am an island.
Ive built walls,
A fortress deep and mighty,
That none may penetrate.
I have no need of friendship; friendship causes pain.
Its laughter and its loving I disdain.
I am a rock,
I am an island.

Dont talk of love,
But Ive heard the words before;
Its sleeping in my memory.
I wont disturb the slumber of feelings that have died.
If I never loved I never would have cried.
I am a rock,
I am an island.

I have my books
And my poetry to protect me;
I am shielded in my armor,
Hiding in my room, safe within my womb.
I touch no one and no one touches me.
I am a rock,
I am an island.

And a rock feels no pain;
And an island never cries.

Hur fyller man en dag?

Okej, då har jag varit aktuell hos familjeomsorgen hos tre av Göteborgs stadsdelar. Lundby, Backa och 2007 kommer jag till härliga Härlanda. Och allt på grund av arbetslöshetens lov.

Det är inte roligt längre.

Hoppas de är trevligare i Härlanda än jävla Backa som jag hatar och hatar och inte förstår varför de jobbar med människor när de är så otrevliga.

En annan sak som är tråkig är att man alltid möts av misstänksamhet när man går på soc och är arbetslös. Det tros liksom att jag inte vill ha ett jobb. Att jag är lat. Vilket jag är men inte i den utsträckningen. Det handlar inte om att få ut så mycket så pengar som möjligt för så lite ansträngning som möjligt. Inte alls något sådant.

Men när man går hemma dagar ut och dagar in så tappar man gnistan. Jag minns senast när jag var arbetslös hur jag inte orkade gå upp varje onsdag för att åka till ungdomsarbetslöshetsträffen som anordnades på Arbetsförmedlingen vid Backaplan. Jag tappade orken fast jag inget gjorde. Vet du varför? För att självförtroendet sjunker så lågt att man inte kan uttala det längre.

Eller, herre gud, söka jobb-kurserna jag gått. Fy fan vad förnedrande för oss som satt där med värsta high tech-hjärnorna och lärde oss att man kan skriva sin ansökan på overhead. Då måste ju arbetsgivaren ge mitt brev lite extra uppmärksamhet!!! Eller så kastar hon overheaden och ger sig på nästa brev, i pappersform.


Så vill inte jag ha det igen.

Klockan är ett och allt är lugnt.

Angående utseende så sa Ernst Kirchsteiger en så bra grej när han var med i Go´kväll härom kvällen.

Han tycker at det vackra är det som har något som är lite skevt, avvikande och iögonfallande. Både när det gäller människor, rum och platser blir det tråkigt och platt om allt är symmetriskt och perfekt. Ögat fastnar inte om det inte finns något att haka fast vid.

Om en näsa är lite markerad, lite skelning eller sned tand, då känner man att här vill jag veta mer. Så bra sagt Ernst!

Det är därför alla skönhetsideal som finns är inne på så fel spår.

Guldet skimrar i solen

112590-763

Vilken härlig eh... vårdag... det är idag. Fast, först klagar man på att det inte är snö. Sedan kom lite kyla igår och då var det ju alldeles för kallt. Hur ska vädret göra för att vi ska vara nöjda?

Här är lite goa bilder på Roysan. Han är 6 år och sitter ner och kissar som en tjej.


Tankar om Tid

Synd att jag inte kan ta all tid jag har just nu och spara den till dagar där tiden inte räcker till.

Egentligen finns inte tid. Det finns bara nu. Eller finns då också kanske.

Man kan ju resa tilbaka i sina minnen och återuppleva saker. Om bara inte minnet sviker. Minne och tid blir liksom ganska snävt sammanlänkade. 

Hur som helst, jag vill citera en mycket bra bok som heter
Tjuven. Göran Tunström heter författaren. Tjuven är full av tankar om tid och historia och huruvida man kan återuppleva den eller ej.

- Det är ju morfars klocka!
- Han har så mycket tid ändå. Men vi behöver tid, du och jag. 


Jag är en Simpson-nörd, jag vet

Men det gör inte så mycket eftersom jag är stolt över det.

112590-756


Igår gick ett av mina favoritavsnitt. Lisa on Ice. Ett avsnitt knökfullt med bra citat och roliga scener. De flesta involverar Homer och hans dumhet.
Här kan man kolla på en del av avsnittet där flera av de roliga scenerna kommer på rad. Det roligaste Homer någonsin gjort är när han ska äta pajen mot slutet av detta klipp. En klassiker.


All right, pie, I'm just going to do this.   
[chomps air]
And if you get eaten, it's your own fault!        
[walks towards pie, chomping air, and hits head on range head]
Ow!  Oh, my -- aw, to hell with this.  [grabs pie, eats it]Statistiken talar sitt tydliga språk

Det är lustigt hur besökarantalet här på min blogg minskat sedan jag började skriva om mer allvarliga saker förutom mode. Synd att vi människor inte orkar bry oss om saker som spelar roll och istället läsare bloggar om mode och skvaller.

Nu finns den i alla fall på
Bloggkartan. http://bloggkartan.se/registrera/7129/goeteborg/

Tidsplan för en händelselös dag

Vad konstigt det är att jag kan vara hur stressad som helst trots att jag inte har något att göra. I förmiddags satt jag och stirrade i väggen och hade astråkigt. Sedan kom jag på att jag skulle skriva några inlägg på bloggen, gå en lång promenad i skogen med hunden och sitta och kolla ut över Göteborg en stund från ett berg, baka kladdkaka, kolla på Vänner klockan 14.10, anmäla mig på Arbetsförmedlingen, kolla om jag har feber eller inte, slänga soporna och hänga upp mina nya klänningar.

Alldeles nyss kom jag på mig själv att lägga upp en tidsplan för resten av dagen. Nu har Vänner börjat så jag ligger efter. Efter Vänner ska jag baka kladdkaka.

Jag har hunnit kolla om jag hade feber också. 38 grader.

Ge mig pengar

P4 Extra rapporterar idag om hur olika kommunernas ekonomiska stöd är. Barnfamiljer får i några kommuner några tusen extra vid jul till julklappar och julmat medan andra inte får något extra alls.  Allt det där man inte har råd med när man går på socialbidrag blir extra påtagligt vid jul och jag kan inte tycka annat än att man ska få lite extra. Oavsett om det ingår i budgeten eller står i lagen eller inte. Det handlar inte om kommunallagen utan om medmänsklighet. Nu menar inte jag att lycka ligger i många julklappar men livet underlättas något om man har råd att överleva. Tänk på barnen men också föräldrarnas fruktansvärda vånda över att inte kunna glädja sina barn.


Fy vad jag ogillar socialarbetare som stirrar på budgeten. Är de rädda att chefen ska komma och vara missnöjd för att de delat ut för mycket pengar? Jag, som varit arbetslös och tvingats till soc, har aldrig träffat en socionom som jag kände brydde sig om mig. Kanske har jag bättre tur i januari då jag ska dit igen och vara arbetslös, jag har ju bytt bort Problemhisingen...

Himlen sjöng för mig i morse

I morse bevittnade jag en helt fantastisk soluppgång.

Horisonten skrek orange och himlen gled sedan över i en otrolig rosa för att sakta blandas med ljus lila och blå. Den gamla vanliga grå nyansen som himlen har på vintern fullkomligt lös med glimtar av rosa.


Det är när man ser sådant som man förstår att lyrik finns. Vad skulle kunna beskriva vackra naturscener bättre än en dikt? Jag älskar naturlyrik. Jag har naturlyrik tatuerat på armen till och med.Över alla toppar ro
knappt ett sus
alla vatten spegla klart
stillnat ljus
skogens fåglar i sitt bo
tystna nu
vänta, snart
vilar också du
Goethes Vandrarens nattsång i tolkning av Heidenstam.

Vackert

112590-753


Jag skulle vilja rekommendera
Anthony and the Johnsons. Fin musik som tar sig in i hjärtat.

Boken om boken som mig själv

Jag håller på att läsa ut Sista rompan. Andra delen i Vargskinnet-trilogin av Kerstin Ekman. Så bra.


Om någon ska skriva en bok om mitt liv är det Kerstin Ekman. Jag har svårt att ta mig ur hennes världar för de är så rika.


Okej, det finns ganska många som skulle få skriva boken om mitt liv. Vilhelm Moberg. Fast då blir slutet så hjärtskärande. Paul Auster, knäppt liv. Göran Tunström, vilken krönika det skulle bli. Eller Proust, oj, vilken händelserik och lång historia.


Nåväl, läs Vargskinnet! Aningen bättre än all chicklit som cirkulerar där ute.

New Kids on the Block

112590-741
Ååååååå, vilka goa känslor från förr jag fick idag när
Popnonstop spelade Baby I belive in you med NKOTB. Hon som önskade låten var precis som jag dödsförälskad i Jordan Knight och mindes en konsert från 1989 där han sjöng den låten med en vit uppknäppt skjorta. Jag minns också denna konsert som gick på tv och Kristianssons givetvis spelade in. Jag minns också när min syster åkte till Stockholm för att gå på konsert och hur grymt det var när de kom till Götet och jag kunde gå också.

Musik var bättre förr.

Förresten, är inte Jordan lite lik Magnus?So take my strong advise

Niclas Rislund , som var en av de som skrev artikeln i Expressen om Mikael Persbrandt, skötte sig illa hos Tilde de Paula i Nyhtesmorgon söndag i morse. Han var pinsam när hon frågade om hur det kom sig att de skrev artikeln hon han började svamla om att man inte får röja källor.


"Det är grundlagsskyddat."


Ja givetvis ska han inte röja sina källor men han skulle kunna berätta om hur artiklen om Persbrandt kom till utan att snacka källor. Det var ju mycket som gick fel i arbetet med den.


Det ser bättre ut om man talar ärligt om vad som hänt. Det borde Rislund som journalist veta också. Journalister är ju experter på att se när någon börjar ljuga eler slingra sig och hur löjligt det är.

Ytterligare en vinst i jakten på serieseger

Jädrar i berget vilken skön vinst vi tog idag borta mot Surte. 6-4. Derby och att vara tillbaka i mitt gamla gymnasium gjorde det extra spännande innan matchen. Äntligen kunde jag omvandla den där nervositeten till en bra laddning. Usch, jag minns hemmamatchen mot Surte då jag höll på att spy i varje byte typ.

Gött att gå till julvila och ett långt uppehåll med självförtroende.If I'm laughing at what I think I am, it's very funny

It's not only a reciept, it's my pocket money too.


Så sa Homer Simpson i en dröm jag hade i natt. Homer hade skadat sig, som vanligt, och låg på marken. Marge och dr HIbbert stod lutade över honom. Hibbert letade efter pengar i hans fickor men hittar bara ett ihopknycklat kvitto.Bör man lugna ner sig med Simpson-tittandet när man börjar drömma nya scener och roliga repliker? På amerikanska dessutom. Jag kanske borde skriva ner storyn och skicka till manusförfattarna.


112590-732

And no one dared disturb the sound of silence.

Okej, det här inlägget är bara roligt om man kollar på Simpson och är bekant med Simon & Garfunkel-låtar. Jag för min del älskar båda dessa kategorier. Igår gick avsnittet Lady Bouvier's Lover från 1994 -års Simpsons.Hello Grampa, my old friend,
Your busy day is at an end.
Your exploits have been sad and boring,
They tell a tale that's worth ignoring.
When you're alone, the words of your story
Will echo down the rest-home hall,
[in syndication, the screen divides here {rl}]
{'Cause no one at all can stand
The sound of Grampa.}

Ny, unik tidning

112590-731Idag kommer första numret av den nya
tidskriften Unique Generation.


Tidningen vänder sig till unga med fysiska eller psykiska funktionshinder men kommer inte fokusera på funktionshindren utan på allt annat i livet. Funktionshinder kommer finnas med i tidningen men med ett annat fokus. Man vill inte klaga eller tycka synd om sig själva utan inspirera unga människor, ge självförtroende och få läsaren att må bra.


Det är göteborgaren David Lega som tagir initiativet till tidningen. Bra idé!

I Sverige får bara män idrotta

FAN vad jag ät trött på Innebandymagazinet och alla hemsidor som handlar om innebandy. Kul att det finns medieutrymme för min sport men tragiskt att det enbart handlar om män. Män, män, män.

 


Jag har aldrig stött på en mer mansdominerad tidning än Innebandymagazinet. Möjligtvis typ Playboy men där är det i alla fall bilder på kvinnor. Jag blir så förbannad och besviken på dessa bakåtsträvande idioter. Det är 2000-talet, inte 1800.

 


I slutet av varje nummer av en får en känd spelare (man) ta ut sin drömfemma. I förra numret valde Danne Sundbom Jessica Simpson som center. Så hon kunde springa fram och tillbaka och se snygg ut. Runt henne spelade män som gjorde mål och kämpade.

 


Den synen är så förlegad att jag blir rädd. Är dessa herrar, journalister därtill, som gör Innebandymagazinet så korkade att de tror att kvinnor är passiva och männen agerar?

 


Jag mår illa av tidningen. Jag tänkte söka jobb där. Men skulle jag må bra av en sådan miljö? Fast jag skulle vilja jobba där för att sprätta upp deras igenslammade ögon och visa dem världen såsom den faktiskt ser ut.112590-730

Äntligen reaktioner från tjejer

Sverige nu rapporterade igår om nio tjejer i åttan på en skola i Landskrona som stannade hemma från skolan i protest mot killarnas glåpord och trakasserier.

Bra tjejer! Stå på er.

Och hur i helvet tänker killarna? Jävla idioter. De känner sig "orättvist behandlade". Ha! Skärp er och väx upp.

Nyhetsvärderingens totala kollaps

Å, jag ångrar verkligen att jag inte följt Bonde söker fru. Speciellt lockad blev jag efter att aftonbladet.se idag på eftermiddagen hade böndernas privata kärleksbilder som andra nyhet. ANDRA NYHET! (Alltså näst högst upp på sidan.)

Sveriges största nyhetssajt.

Bonde söker fru.

Ack och ve.

Vilka är idioterna som läser dessa ickenyheter?

Fy H&M!

Jag kan inte acceptera att H&M återinfört avklädda kvinnor i julkampanjen. Visst att bilderna är mer samkfulla än andra bilder på lättklädda kvinnor men världen behöver inte mer sådana bilder. Unga tjejer behöver inte matas med ideal som gör att de mår dåligt. Inte heller män behöver se sådana bilder, de skulle behöva bilder av hur passé det är med icke-jämställda situationer.

H&M behöver dessutom inte öka sin försäljning hysteriskt eftersom de går med rekordvinst år efter år. De om något företag har råd att satsa på sunda ideal.

Ändå fortsätter jag att handla där. Fy Åsa, fy.

112590-722


Bild från H&M.


Jag älskar Fredrik Lindström!

112590-727Världens modernaste land var bra igår. Jag älskar Fredrik Lindströms ironiska och ibland satiriska sätt att föra fram kunskap. Han är rolig och smart plus att han är intresserad av historia och språk– precis som jag och därför gillar jag honom. 


Kolla nästa onsdag klockan 20 på SVT2. Gå in på svt.se och kolla gårdagens prgram.

  

Så jävla roligt när Fredrik ska börja prata med Peter Englund och ställer tre frågor på raken för att få igång samtalet.
- Ja det där var ju liksom tre frågor i ett, säger Peter innan han börjar svara.

Då lägger de in det som Fredrik tänker bittert:

- Jaha, det var väl typiskt…

 

Han är liksom osäker, bitter och lite sur för att Peter påpekade den dåliga journalistiken. Bra tv Frderik!


Postorderpostmannen

Min brevbärare måste hata mig. Det kommer postorderpåsar ganska ofta hit. Idag knökade han ner en påse från Asos (som Magnus beställt) väldigt argt.

 

Knök

Knök

Morr

Prassel

Jävla idioter som lever på postorder

Knök

Duns

 

Jag kollade ut genom titthålet när han var på väg ner igen och jag tror att han slängde en mördande blick åt min dörr.


Jag älskar Annika Lantz!

Hon är rolig och smart och vågar ta upp sina feministiska åsikter och skiter i om folk spyr på sådana frågor. För det är inte dags att avsluta jämställdhetsrörelsen. I dagens program nämndes att Alfred Nobel i sitt testamente enbart hänvisade till pristagarna som män. ”Han ska ha gjort det eller det spelar ingen roll om han är vit eller svart."

 

112590-719


BLÄ!


Bild SR.


Härligt landslaget!

112590-709

Fan vad gött att handbollslandslaget vann över Danmark med 27-22. Det är bra för alla brudar som utövar idrott av alla former i detta land.

Deadline idag, om man vill

Jaha, så har vi senarelagt deadline för examensarbetet till slutet av januari. Jag hade inte behövt det men han som jag jobbar med ville gärna ha lite extratid att klippa ihop ett radioinslag så det var okej för mig. Det innebär att man inte kan få VG på kursen och att man får sitt diplom i februari istället för januari.

Jag har inte fått VG på någon kurs på utbildningen och arbetslöshet väntar så konsekvenserna spelar ingen roll för mig. Bara ännu mer tid att finslipa texterna.

112590-703

Smack that

Seger med 12-1 idag. Det var riktigt kul idag dessutom.

Nu har jag kommit hem från en tillställning med laget och delar ur herrlaget. Trevligt. Synd bara att man inte fick höra Michael Jackson så man kunde svänga de blå ordentligt.

112590-692


Männen är bättre än manssamhället


112590-690


Jag hörde ett så bra citat på radio i morse.
Jämo Claes Borgström pratade om huruvida man som man ska skämmas över att vara man med tanke att nästan all ondska i världen kommer från män. Han citerade författaren Eva Moberg och sa att männen är bättre än manssamhället.

Mycket insiktsfullt tyckte jag.


Sedan spelade de The Model med Kraftwerk och morgonen var fulländad. Lyssna här. (Klicka på fönsterrutan under [ The model ].)


Bilden är en Kraftwerk-bild.

Kreativiteten flödar

Jag köpte med mig lite saker till inbjudningskorten till bröllopet.  Jag ska göra dem själv och känner mig oerhört inspirerad att göra dem just nu. De kommer vara lite olika allihop. Här är fyra exempel, synd att färgerna inte syns. Korten är i två olika grön och en i ljusgul.
På journalistfronten intet nytt

Inte ett enda journalistjobb i Västsverige fanns i Journalisten när den damp ner på hallgolvet idag.

Jag som i stort sett gått med i facket för att få den där dumma tidningen för att våra lärare på journalistprogrammet sagt att det finns så mycket jobbannonser i den.

Worst 50 crones a month ever spent.

Who will dance on the floor in the round

Jag håller på att försöka lära mig att moon walka. Det måste jag kunna när Billie Jean kommer på bröllopsdansen.

Kolla in första gången Michael Jackson gjorde den.

You just got to love him back then.

På istiden kunde piraterna inte segla

Vi hyrde två filmer igår; Pirates of the caribbean 2 och Ice Age 2.

Piratfilmen var inte alls min typ av film. Förutsägbar och billig. Då menar jag inte att de hållt nere produktionskostnaderna utan syftar på de lätta knepen med mycket slagsmålscener, en kärlekshistoria och komiken. Johnny Depp är den enda som till viss del lyckas med sin rollfigur när han är sådär flummig. Orlando Bloom har inte varit bra sedan Sagan om ringen och Kiera Knightley spyr jag på. I samtliga hennes ansiktsuttryck ingår att pluta med munnen.

Ice Age 2 var kul däremot. Många av de där animerade filmerna som kommit de senare åren är mer mogna och manar till fler eftertankar än vanliga filmer som kommit. Madagascar, Ice Age, Shrek. Vissa delar i filmerna är givetvis barnanpassade men många andra delar har en satirisk humor som jag uppskattar.

I Ice Age 2 var pungråttorna helt klart bäst.

112590-654

Nu ska vi åka till mamma.

Bror Duktig och minigrisen

Ikväll kommer systrarna Lindberg hit. Jag, Emma och Evelina var ett litet gäng när vi spelade i Älvstranden tillsammans för tre-fyra år sedan. Tyvärr har vi tappat kontakten det senaste året men nu ska det bli bättring. Av någon fånig anledning kallades vi för de tre grisarna. Jag var Smutsgrisen eftersom jag är slarvig och sällan städar och diskar.


Ironiniskt nog...

112590-643


...hörde jag på tv i morse att bara 13 % av svenskarna förstår ironi. Inte undra på att ingen skrattar åt mina skämt.

Bilden är från tunnelanan i Minsk. Observera hammaren och skäran.