i sina små mortlar

Annika Lantz var jävligt rolig idag. Hon tog upp hur jouranlister ofta känner att nyheten inte räcker till utan gärna överdriver och slår på stora trumman för småsaker. En artikel i Metro meddelade att man funnit cannabis växande i en park i Stockholm. Mitt i artikeln fick man också veta att cannabisen växte alldles i närheten av en lekplats.   Farghågan skulle alltså vara att barnen plockar, torkar, finfördelar, köper papper, och rullar jointar.

Jag skattade högt några gånger i bilen hem från jobbet eftersom jag är så trött på journalister som gör så där. Kvällstidningsreporterar som får tokslag när det händer något i närheten av där barn vistas. Eller ett annat exempel från gårdagens Aftonbladet där framsidan dominerades av katter som söker nya hem. "Du kan rädda dem"-stuket. Det är visserligen ett mycket gott syfte, jag älskar katter, men det kallas också svår nyhetstorka.

Får man kräva värdig journalistik eller är dessa exempel vad folk vill ha? 

Kommentarer
Postat av: Anna

Du är asrolig! Ha ha....

2007-08-22 @ 22:55:12
Postat av: Erik

Skrämmande nog verkar det vara precis vad folk vill ha nu för tiden, kan inte se någon annan anledning till att Aftonbladet och Expressen säljer i mängder. Kanske är folk rädda för lite djupare analyser och vill helst ha sina nyheter uppblandade med en rejäl dos skvaller så de kan hänga med i samtalen på kafferasten. Hörde du föresten att Britney skall skiljas? Vad skall det bli av henne.
Och varför lyssnar du på P1? Vet du inte att folk i vår ålder förväntas sky P1 som pesten endast hålla oss mellan 105.3-107.8?
Oj vad bittert det blev. :)

2007-09-01 @ 20:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback