Dussinartisteriets slöseri

112590-1045

Jag såg inte melodifestivalen igår men hörde på radion att Therese Grankvist hade kläder som var prydda av
Swarovski-kristaller. Det fick mig att reflektera över hur snedfördelad vår värld är.

I Darfur skulle en Swarovski-kristall rädda liv. I Sverige slösar vi bort resurser på ett meningslöst jippo och sätter kristaller på en av alla dussinartister som inte ens ger vacker musik till våra själar. (Therese Grankvist är säkert en jättetrevlig människa man hon får tyvärr vara ett exempel till den här texten.)

Snedfördelningen av jordens resurser är också en viktig fråga när det gäller klimatförändringarna. De rika länderna förbrukar 80% av jordens resurser. Miljöförstöringen har ökat enormt till följd av samhällssystem som sätter tillväxt och konsumtion före social jämlikhet och fattigdomslindring.

Med denna vetskap känns det inte så viktigt att ha Swarovski-kläder, det hade funkat med glasbitar från en återvinningsstation.

Så det så.

Kommentarer
Postat av: Thina

haha eller hur?? Det är trevligt att designers idag har blivit mer medvetna och väljer ekologiska alternativ samt fair trade.. Om de bara kunde sluta med pälsar oxå :)

2007-02-19 @ 16:39:19
Postat av: Åsa

Ja, den etiska trenden är ju på g. Hoppas den är bestående och utvecklas och inte bara blir en fluga som snart är bortglömd.

2007-02-19 @ 16:52:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback