30 juniIdag gratulerar jag min lagkamrat Sara som blir fru Ström uppe i Norrlandsutbygden. Samtidigt är det på pricken en månad tills det är min tur. I helgen ska vi ha en sista ledig helg innan bröllopsplanerna exploderar.

Blått


Jag knallade lite på en realización och kom hem med en vrålblå jacka. Eller trench coat kanske man kallar det ute i vida världen men detta är ingen överklassblogg så jag kallar det jacka. Därtill den fina koftan med kväppning i ryggen från Indiska och en inte lika skrikig blå klänning.

Otålig
Jag kastade mig över två av böckerna i den nya bokskörden. Montecore av Jonas Hassen Khemiri och Fredrikssons Älskade barn.

Måste.

Läsa.

Två.

Böcker.

Samtidigt.

Fortsatt färd in i ljuset


 112590-1573


Jag lockades att läsa Varats olidliga lätthet tack vare den vackra titeln. Boken var kanske inte lika bra som namnet, men det finns andra böcker som både är bra och heter vackert.


Över floden in bland träden

Är en av de vackraste boktitlar jag känner till. Hemingway.

Sent på jorden

Diktsamling av Gunnar Ekelöf.

På spaning efter den tid som flytt

Vackert, berömt och bra.

Mannen utan väg

Dikter av Erik Lindegren

Travelling on into the light
Ungdomsbok vars titel jag inspirerades av i mitt skrivande som tonåring

Med rätt att köra under rätt namn

112590-1568


Äntligen fick jag tid att hämta ut mitt nya körkort idag.

Så jag kunde också hämta ut tre bokpaket som låg och väntade.

Albert Camus - Främlingen
Marianne Fredriksson - Den som vandrar om natten...
Marianne Fredriksson - Syndafloden
Marianne Fredriksson - Älskade barn
Umberto Eco - Gårdagens ö
Charles Dickens - David Copperfield
Dan Brown - I cirkelns mitt
Vladimir Majakovskij - Jag
Jonas Hassen Khemiri - Montecore
PC Jersild - Calvinols resa genom världen


Shiiit vad jag ska läsa.

JPS

Muren
Jean Paul Sartre


Jag började läsa Muren av Jean Paul Sartre igår. Det är en novellsamling och den första texten, Muren, var riktigt bra. Så här skrev JPS själv om samlingen 1939:

Här är fem flyktförsök, tragiska eller ömkansvärda, och alla dessa återtåg tar slut mot en mur.

JPS texter är alltid aktuella och jag gillar hans jordnära stil som inte blir tråkig utan kan ta med läsaren på drömliknande färder. Språket är vackert och författaren vågar sig på invecklade meningar utan att det blir krånligt.

1964 tilldelades Sartre Nobelpriset i litteratur men han tackade nej. Kolt. 

På tal om Nobelrpiset så finns det en här på lagret som liknar Orhan Pamuk. Det kan ju vara han, han kanske wallraffar sin nästa bok. Det dammiga lagret.

Se blomman! På smaragdegrunden

112590-1566112590-1565

Jag är en sucker för Stagnelius.

Till föruttnelsen

Förruttnelse, hasta, o älskade Brud,
att bädda vårt ensliga läger!
Förskjuten av världen, förskjuten av Gud,
blott dig till förhoppning jag äger.
Fort, smycka vår kammar ? På svartklädda båren
den suckande älskarn din boning skall nå.
Fort, tillred vår brudsäng ? med nejlikor våren
skall henne beså

Sex makes the world go round...... eftersom det blir fler människor och för att sex säljer och pengar är ju det som får världen att snurra några extra varv. Sexscener är inte helt ovanliga i svensk litteratur och, om jag ska vara helt ärlig, känns de ofta överflödiga. Hans lem dit och hennes välvda behag dit.

Christine Falkenlands Själens begär handlar i stort sett enbart om, som titleln avslöjar, begär. Men boken går lite djupare och beskriver huvudpersonens begär som något komplicerat psykologiskt. Det blir något litet intressantare så.

Det är en lättläst bok som jag plöjde igenom på rasterna på jobbet igår. En och en halv timma. Plus de tjogo minuter jag gömde mig på toaletten och läste ut den.


Christine Falkenland
Själens begär

112590-1567

Velvet pressed pouder och Chanel-rougeIgår köpte jag smink till bröllopet.

- Det går la på en 500 spänn, sa jag till Mangan innan vi åkte in till stan.

Kom hem med 1600 kronor färre på det stackars kontot.

Men det blev bra grejor. Kul att få hjälp med att hitta vilka färger som jag passar allra bäst i.

- Du har så fin mun så du ska framhäva den, sa den trevliga hudterapeuten.

Det var trevligt att höra när jag satt där och skämdes för att jag inte använder Biotherm-produkter till rengöring och återfuktning.

fluortanter och självkänsla för alla

112590-1564

Underdog

Torbjörn Flygt


Igenkänningslitteratur går ofta hem hos folk. Men jag kan tycka att det är ett billigt sätt att vinna röster. Vem som helst som gått i svensk skola kan skriva ihop en anekdot från matsalen, elevrådet eller frukostrasten, och få beröm eftersom alla som läser känner igen sig. Just skolan och barndomen är extra tacksam att skriva om.

Om man kan få in lite filosofi eller djupare analyser kan jag ge författaren kred. Underdog är en helt okej bok med mycket hög igenkänningsfaktor men den ger inte mig det där lilla extra om livet som jag söker efter. Den enda som jag läst som lyckas med det är Jonas Gardell i sina böcker om uppväxten. Och om man vill läsa andra bra texter från barndomen finns Riddarna av runda trappan av Einar Mar Gudmundsson eller varför inte underbara Simon och ekarna, Marianne Fredriksson.

Alla böcker handlar om pojkars uppväxt. Var är tjejskildringarna?

Jag kom hit ner till jorden en kall natt i mars


112590-1559

Det finns en sång i varenda själ
Passion är nåt vi behöver så välDagens skiva är Imperiets Greatest hits. Den väcker den lilla revolutionären i mig med pärlor som
Kriget med mig själv, CC Cowboys, Jag är en idiot och Var e vargen. Reaggedoftande Du ska va president är perfekt att dansa till. Och till Alltid rött alltid rätt måste man hoppa och skaka på huvudet. Det hela avslutas med den fantastiska Bellman-covern Märk hur vår skugga, som, om den inte handlat om ett dödsfall, jag gärna hört på mitt bröllop.

Upp flyger orden, tanken stilla står. Ord utan tanke aldrig himlen når
Hurra för en ledig fredag!

Rubriken är ett citat från Hamlet.

För du var solskenet och jag var ensam

 
112590-1550
En midsommarnattsdröm
William Shakespeare

Är en av mina favoriter bland Shakespeare-verken. Jag gillat mystiken i dramat och alla finurliga namn. Plus att historien är bra, givetvis.

En midsommarnattsdröm är en trevlig sång av Håkan H också.


Det kliar i ringfingret

Idag hämtade vi våra nya ringar. Jag fick en smalare förlovningsring och Mango en bredare. Och så vigselringen då. Den är görafin. Att det kliar i fingrarna är ett passande uttryck för hur jag känner för den. Jag vill ha på mig den NU.jag lutar mig tillbaka i stolen, hör inte på

Rand
Jan Kjaerstad


Rand är sannerligen en underbart knäpp historia. Första gången jag läste den var jag ganska ung, och hade jag inte varit bitter och svår att impa på redan innan 20, hade jag blivit förfärad.

Förvånad blev jag dock. Förvånad över att
Kjaerstad vågar låta huvudpersonen göra saker som andra tänker på men aldrig skulle genomföra. Meningslösa mord med kalla reflektioner. Där finns ingen vrede - bara tankar.

Jag registrerade hur jag övervägde möjliga svar (jag vill påstå: rentav flera) /.../ hur jag - i tankarna - försökte följa samtalets möjliga utveckling utifrån just det tänkbara svaret eller den logiska motfrågan. I fantasin var jag involverad i flera dialoger så att säga inom den omedelbara framtiden, parallellt med den samtal jag faktiskt förde.


Om man är intresserad av litteratur, eller bara vill se en bra film, ska man se Stranger than fiction. Will Ferrell i en allvarlig roll. Hur bra som vilken annan film som helst.

Vad har Umeå som inte Göteborg har?

Jasså, Samurajen får en mästartränare på halsen. Det tror jag blir kanon det. Och en ny hall ska de få där uppe i Umeå. Fasen vad kul. Det är att föra sporten framåt. Som skrivet förut; det ska mycket till för att en västgötatös ska heja på Norrland men nu jävlar: Heja Umeå!

Bu för tv-avtalet för nästa säsong där inga dammatcher ska sändas. WTF? Zipp, nada, nichts. Det känns absurt. Koko. Jag ser rubrikerna framför mig:

Extra Extra Extra Extra
SIBF och SEI tar ett kliv
tillbaka till 1800-talet.
Hur ska det gå för
innebandyn nu?


Om Örjan vill flytta till Götet så finns där ett lag som vann division 1 södra förra året som har det lite trassligt på tränarfronten för tillfället. Under undertecknads ledning utförs försäsongen föredömligt men när det är dags för taktik tryter min vilja rejält.order nr 2 till konsternas armé

Jag gjorde ytterligare en postorderbokbestälnning. Ett moln i byxor av Vladimir Majakovskij. Den har jag velat ha länge.


Och jag känner -
"jag"
är för litet för mig.
Det finns nån inom mig som inte vill stanna.

Universum sover
det väldiga örat är lutat mot tassen
med gnistrande stjärneklor.

Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский

Utläst

Händelser vid vatten
Kerstin Ekman


Vill man läsa en förfinad deckare under semestern ska man läsa Händelser vid vatten. Helt annorlunda från de andra svenska deckarromanerna som poppat upp de senare åren. Jag för min del är ganska trött på de svenska historierna där intrigen följer samma mönster och polisen alltid har privata problem som denne aldrig kan ta tag i för att det jobbas så mycket.


Nu väntar jag otåligt på mitt nya körkort så jag kan legitimera mig och hämta ut mina böcker från Adlibris. Gårdagens ö av Umberto Eco ska jag sluka först. Under tiden ska jag läsa Rand av Jan Kjaerstad igen. Så bra, så knäpp.


Blåbyxor av

112590-1545


För övrigt rekommenderar jag inte att cykla från Torpa till Torslanda, fy fasen vad segt

Första dan på gamla sommarjobbet och jag har svarat på tusen frågor om mitt bröllop. 28 juli. Nä, det är inte så mycket att göra just nu. Vi ska hämta ringarna imorgon. Starrkärrs kyrka. Blaha blaha. Men det är kul att folk orkar bry sig.

Jag har också höjt Händelser vid vatten till skyarna. Det kom upp en del boksnack när jag läste den på lunchen. Kerstin Ekman har aldrig blivit så haussad och rekommenderad som hon blev av mig idag på Returen i Torslanda.

Den här tjusiga klänningen fick jag ta över efter min syster i afton. Tackar.


Volvo Cars Customer Service

Imorgon börjar jag som sagt på Volvo igen. Det känns inte alls politiskt korrekt att

1. jobba på ett multinationellt företag
2. ett företag som dessutom sysslar med miljöhotande bilar
3. jobba enbart för pengar.Volvo Cars Customer Service är en förfining av vad det egentligen är. Ett gigantiskt och dammigt lager fyllt av göteborgare med stort G. Och en jävla massa reservdelar.


To the truckmobile.


112590-1541

Den här planschen från Nordiska Akvarellmuseets utställning med Helene Schjerfbeck har jag på kylskåpet hemma. Den är fin och så långt bort från Volvo som man kan komma.

Hellre Cassels än Bik bok

   

Jag finner inte så stort nöje i att shoppa. Det kanske låter som om det kommer från fel käft men så är det. Jag mår lite illa av all konsumtion, som jag skrivit förut. Det är härligt att vi bor i ett så rikt land att vi har råd att uttrycka oss via kläderna men samtidigt visar det på hur snett det står till med oss.

Nåja. Jag handlade två nya saker igår ändå. På Cassels. De har en jättefin ungdomsavdelning fylld av fynd från Vila. Ett smultronställe som sällan är knökat med unga, högt ljudande tjejer. Så som andra butiker kan vara. En skön tunika och ett linne i en underbar ljust duvblå färg.


.

Hellre Barabbas än Kain

Nä, Kains bok var inte så bra. Första boken i trilogin Paradisets barn, Evas bok, var bättre. Sjävla tanken med att skriva om Adam och Evas tid och brodera ut om vad som hände då och alla andra som levde är jätteintressant men Kains bok blev för utdragen och seg för mig. 

Är man bekant med de bilbliska historierna kan det vara intressant att läsa hur Gud skapar förutsättningarna för mordet på sin bror Abel - och hur Kain måste leva med mordet resten av sitt liv.

En annan bok som lyckas bättre med att fantisera och fundera över historier från bibeln är Barabbas av Per Lagerqvist. Det är en av mina favvoböcker. Läs den!

Dagens ord

Druvjuice.

Gott och nyttigt men otroligt svårt att säga.

Drovjos

Dryvjus

Druvjuis

Idag ska jag äntligen ta kort så jag kan få ett nytt körkort med mitt nya, fina efternamn.


 upprepning är all repetitions moder

Nya ord att ta till sig

Påven Johanna
Donna Woolfolk Cross

Som jag skrev i veckan, så är Påven Johanna inget litterärt mästerverk. Språket är toftigt ibland och Woolfolk Cross har en enkel berättarteknik som inte tilltalar mig. Det gör dock boken lättläst, vilket är mycket bra. Och historien om en kvinnlig påve är mycket fantasieggande och författarinnan har gjort ett hästjobb med researchen. Absolut läsvärd, läs den!


Jag köpte fyra nya böcker för 50 coronas igår. Emmaus såklart.

Milan Kundera - Varats olidliga lätthet
Köpte den mest för den vackra titeln som jag hört så många gånger. Dags att läsa resten av boken.

Marianne Fredriksson - Kains bok
Evas bok var inte superbra men Fredriksson är Fredriksson. Aj löve her.

Kerstin Ekman - Händelser vid vatten
Fick Augustpriset 1993 och jag har ännu inte läst den. Dåligt. Men nu blir det bättring.

Torbjörn Flygt - Underdog
En av de viktiga romanerna under 2000-talet. Får se om så ny litteratur kan tilltala mig.

och vad gör jag jag? jag åker spårvagn

Rubriken kommer från dagens låt:

Navid och gudarna - Min ofödde bror

Kan laddas ner
här.

Jag mailar min bror varje dag att vet du vad
spårvagnen var sex minuter sen idag


Jag åker inte så mycket spårvagn längre. Jag rör mig mellan två ytterligheter: jag tar bilen till Ica som ligger i samma stadsdel, eller så cyklar jag till Volvo som inte bara ligger på Hisingen utan även så långt ut man kan komma på Hisingen. Nu är det inget fel med Hisingen men Volvo finns på andra sidan stan, det är jobbigt.

Jag ska börja på mitt gamla vanliga sommarjobb på Volvo på måndag. Med en ny utbildning i ryggsäcken hade jag inte tänkt jobba där i år men det stundar ett bröllop, alla extra inkomster välkomnas.


112590-1537112590-1536


Jag kanske klär mig i blått och vitt men hejar helst på ÖIS.


Mors dag

112590-1535112590-1534

Idag ska jag hänga med min mor.

Sakta glider man över och blir litteraturbloggare, i brist på mode- och innebandyintresse

Bob Hansson lämpar sig egentligen allra bäst på scen och inte i textform. Men jag gillar ändå känslan i Här ligger jag och duger (de två diktsamlingarna ?Heja världen? och ?Lugna puckarnas Mosebok?, samlade i en bok). Jag ska inte vara så pretentiös att jag ska påstå att jag förstår precis allt. Men ibland räcker det med ord som står tillsammans på ett spännande sätt. Så är det med Bob Hansson.


en liten broshyr om pensionsförsäkring
(jan 2005)


Jag har alltid försökt tycka om de tråkiga gubbarna på tvn.
Jag har tänkt som så har jag tänkt att kanske
man blir en tråkgubbe själv en dag.
Då kan det vara bra att ha tyckt om dom hela tiden.
Likså har jag försökt tycka om knarkare, idioter och
handelsresande.
En sån kanska man också kan bli.
Världen är full av möjligheter kan jag
finna mig själv att tänka som exempelvis när det regnar.
Man måste ligga steget före.
Att tycka om de andra kan bli som att
tycka om sig själv i förskott.
Andra dagar tänker jag bara på exotiska fåglar och
läckra små vitvaror.
Det går också bra.

Bob Hansson


Det var en afton i mitten av juni

Kvällens låt: Sönder boulevard - Thåström

När jaaa kåååm till Västeeerbro.

***

Kvällens underhållning: Simpsons, Family guy och Seinfeld. (Klicka på siffran!)

1. Mitt i prick.

2. Maybe the dingo ate your baby.

3.  These pretzels are making me thirsty.

4.  Höhö.

Humor.

***

Kvällen sång i duschen: Ack, Värmeland du sköna.

Vem kan ta de högsta tonerna? Inte jag, sa hönan.

***


Kvällens dikt: Kastanjeträden trötta luta... - Vilhelm Ekelund


Kastanjeträden trötta luta
efter regnet sina tunga
vita spirors blom.
Syrenernas
stora våta klasar
sakta gunga.
Skyggt och tvekande
börjar redan
näktergalen sjunga


Flåsbert

112590-1533112590-1532
112590-1531112590-1530

Idag ska vi leta efter klänningar till tärnorna.

benämning på biskopen av Rom och samtidigt den Katolska Kyrkans högste ledare.

När jag läser en bra bok går jag runt med ena foten i verkligheten och den andra där boken utspelar sig. Just nu befinner jag mig till hälften i Göteborg 2007 och andra hälften sitter i en katerdralskola i Frankerriket 827. Jag läser Påven Johanna, som kanske inte är fantastiskt bra skriven, men som berättar en spännande historia. Feministiska undertoner? Javisst! Hurra för dem!

Det finns både bevis och motbevis att det i sanning funnits en kvinnlig påve på 850-talet, och jag har inte bildat en egen uppfattning om vad jag tror. Men det är minst sagt lockande med dessa typer av historiska intriger.


So long

  

Kämpar med Capoeiran, Sara och Frida, Josse och uppåttjack-Sara.


Idag far Sara upp till Umeå för att inleda sin elitkarriär i innebandymålet. Tänk att en djupt rotad västgöte kan börja hålla på ett norrländst lag. Bara god kamratskap kan orsaka sådant ofog...

Åsakraftverk

112590-1523

Nya glajjor, H&M, inte så många kronor.

Från mitt hem är det nästan bara nedförsbacke till centrala Göteborg. Således är det en del uppför på vägen hem. När jag kämpade mig förbi Redbergsplatsen tidigare idag, tänkte jag på hur käckt det vore om man kunde ta vara på all den rörelse- och värmeenergi som en cykeltur, eller ett träningspass, genererar.

Jag skulle kunna springa runt med ett litet kraftverk på ryggen under träningen. Sedan är det bara att plugga in tv:n, datorn och lamporna i kraftvetket när man kommer hem. Kanske ger det tillräckligt för att klara kvällens energikonsumtion. Precis som min cykellampa drivs av hjulets rörelse skulle man kunna driva andra apparater likadant. Eller med stegkraften från löpspåret, överhettade kroppar på innebandyplanen eller vindfriktionen när jag skjuter dragskott. Höhöhö.Det är morgonens rubriker, efter en något förvirrad inledning

Så sa nyhetsuppläsaren i 9-ekot i morse efter att det strulat och han stakat sig under löpsedeln. Jag älskar P1. Humor och allvar på samma gång.

Jag har haft ett fint exemplar av
Nikolaj Gogols Taras Bulba hemma i flera år. I helgen läste jag den äntligen men tyckte inte den var speciellt bra. Jag fick med mig lite historiakunskap i alla fall eftersom den handlar om ukrainska kosacker under 1600-talet.

Nu ska jag cykla till city i mina puffiga kortbyxor.

112590-1522112590-1521
112590-1520112590-1519

GBG

112590-1513

I den hysteriska hetta som solen bjudit på idag kom Götheborg tillbaka till hemmahamnen och jag brände mig på axlarna.

Sweet.

Vad är det som viskas på stan? Jo, engelska flottan har siktats vid Vinga

Ungefär sådär känns det idag när Götheborg kommer hem igen. Inte för att jag bryr mig så väldeligt om projektet men folkfesten, i ett skönt sommarväder kan vara trevlig. Vi ska åka till Nya Älvsborgs fästning, få en historielektion och spana på skeppet när hon kommer in i hamnen.

112590-1509112590-1508
112590-1507


Beda har köpt sig en klänning på Grand Bazar, ryggen är nästan bar, prislappen sitter kvar.


I want to ride my bicycle

  
112590-1504

Idag ska jag cykla till Sävedalen och kolla på hur våra vigselringar artar sig.

Svettigt värre

112590-1503

En annan sak som är väldigt jag är att ha olika strumpor. En grå och en vit blev det idag när jag gick morgonpromenad.

Jag såg
Mustafa Muhammed stå och stretcha vid Härlanda tjärn under promenaden. Jösses, där ligger man i lä.

Nåt nytt, nåt gammalt, nåt blått, nåt lånat och nåt att ha på foten

112590-1501112590-1502

Införskaffade ett par bröllopsskor idag. Det blev
dessa från Din Sko som kostar enbart 280 spänn. Risken är stor att många andra springer runt i dem, eller de gröna, i sommar. Men se det bryr jag mig inte så mö om.

Jag kom billigt undan och fick ett par skor jag kan gå i.

Sån e ja.

Anna, Hanna och Johanna

112590-1499112590-1498
112590-1497112590-1500


Igår läste jag äntligen Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson. En bok som alla borde läsa får att relektera över samhällshistoria, kvinnohistoria, hur familjen har förändrats, hur meningslöst småsaker är samtidigt som de betyder så otroligt mycket.

En dunkel sky där ovan

112590-1496

Här sitter vi vid havet i Åsa och slappar i kapp med det spegelblanka havet.

ÅsaIkväll åker Ladulås och jag ner till sommarstugan i Åsa för att spendera den röda och lediga nationaldagen där. Det ska bli kul att se Roy halka runt på klipporna och inte våga gå för långt ut i vattnet.

Till Anna, Emma och Elin Linda

Det är verkligen inte min stil att publicera bilder på kändisar här på min blogg. Speciellt inte på tändstickor som Olsen brothers och dylikt. Möjligtvis på idoler som Claes Borgstöm och Annika Lantz. Men i mina funderingar kring bröllopsfrisyr har jag snubblat över en bild på en av tvillingarna, så tyvärr vill jag gärna visa hennes fina frisyr här. Den andra bilden är en flera gånger på andra bloggar publicerad bild på en dam med en fin fläta på huvudet.

Sommarslarvigt kallar jag det. Den stilen går jag för på bröllopet. Men är det svårt att fixa till själv?

Lägg gärna märke till det sönderkliade myggbettet, sån e jag

112590-1490112590-1489


Den här sköna, superblå klänningen finns på Indiska för 159 riksdaler. Som den trevliga tjejen i kassan sa: "Det känn som om man inte har nåt på sig när man har den." Mjuk och fin och sval. Här ses även 99-kronorsskorna från Skopunkten. Görkäcka.

Feels like I'm wearing nothing at all.

Men det äter upp dig när du ligger i din säng,

112590-1488112590-1487

Idag har jag kallat in stora halsbandskavalleriet.
Sluta drömma om det ljuva livet, 

  vi kommer aldrig va' med om det
     
  Och be aldrig mer om ursäkt, för sakerna du aldrig gjorde

Gött mosHär står jag och väntar på mina varma smörgåsar. Ikväll ska jag kolla lite Fussball och dricka ekologiskt vin (såklart - finns det så köper vi det - eller hur?) hos Frida ute i Askim. Från Värmlands raggare till Götets stekigaste ställe - Frida har gjort en makaber resa. Spana gärna in min nya sjal från H&M. Görafin.

Up and at'em

112590-1483112590-1482

 Jippi!

Det är ju sommar idag. Det firas med en utstyrsel som doftar hav och sol. Randig tunika, ljusa jeans, vita Hi Top.

Ut i världen och förändra den ska jag nu.

Suck

I staden Kisangi i Kongo är 60 procent av våldtäktsoffren som hamnar på sjukhus mellan 11 och 17 år gamla. Så rapporterar Ekot idag.

Samtidigt ger sig en skådespelare in i kampen om vem som ska bli USA:s nästa president. Fred Thompson seglar upp som nummer tre bland de republikanska kandidaterna i opinionsmätningarna.  Han är tydligen motståndare till både abort och strängare vapenlagar.

Och i Sverige kräver kända politiker som Thorbjörn Fälldin och Alf Svensson att samkönade äktenskap inte ska tillåtas. "Ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel? 
Inte konstigt att man tappar gnistan ibland.