Förtryck männen

Per Ström har kommit med en ny bok där han menar att männen är förtryckta inom flera områden men att vi aldrig talas om om den typen av diskriminering Han påstår att feminismen bara låtsas slåss för jämställdhet men vill i själva verket ge all makt åt kvinnorna. Han debatterade i P1-morgon i morse.

Det som är positivt är att han likställder könen. Att kvinnor lika gärna kan omfattas av allmän värnplikt och han höjer värdet på att vara hemma med barnen och ta hand om familjen. Män har ju exempelvis sällan övertaget i en vårdnadstvist.

Men det är tråkigt att han tar extrema åsikter inom feminismen och påstår att det är grundidéerna. Feminism handlar om jämställdhet för båda - inte strävan efter ett matriarkat.

Det är också så himla tråkigt att man måste uppmärksamma småsaker bara för att männen börjar bli oroliga. Om man jämför, både idag och historiskt, har maskulinismen inte så mycket att komma med.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Gud nej, vad trött jag är på att så fort ma diskuterar feminism så är det alltid någon som bara Men MÄNNEN då! Nu måste vi faktiskt prata om MÄNNEN, för de är också diskriminerande!!!!11ett. Oj, oj, alltså. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback