Politik für Alle

Jag lyssnade på Maud Olofsson när hon var med i SVT:s Agenda (45 minuter in i programmet) igår. Jösses, så mediaträningen lyser igenom hos politikerna nu för tiden. Först och främst så körde Maud den gamla vanliga politikerstilen där de egentligen inte säger något alls som svar på frågan och är supertrevliga mot reportern. Sedan visade hon pårov på hur en politiker snirklar sig ut ur de farliga fällorna och lyckades trovärdigt  blåneka fakta som alla andra konstaterat. Just igår gällde det hur centern tappat väljarstöd. Det är imponerande. 

En annan  politikerinsats är den som beskrivs i Philip Roths Konspirationen mot Amerika. Roth leker med tanken att  flygarhjälten och nazistsympatisören Charles A Lindbergh skulle tackat ja till att bli republikanernas presidentkandidat 1940 och därtill vann valet. Lindbergh fixar en överenskommelse med Hitler och antisemitismen blir stark i USA.

Här är ytterligare en bok som funderar över hur historien kunde blivit eller gick till bakom scenen. Läsvärd och bra.


Konspirationen mot Amerika
Philip Roth


112590-1827


Kommentarer
Postat av: Emil

Ja politiker är roliga (eller sorgliga). Kommer ihåg för nåt år sen, när sossarnas siffror hade sjunkit drastiskt. Partisekreteraren (Ulvskog?) förklarade det med att de blivit extra bevakade och utsatta av media den senaste tiden. Normalt brukar politiker säga att de inte nått ut med sitt budskap ordentligt när siffrorna dalar, men hennes förklaring verkade vara att det HADE de, och det var inte bra. Hmmm.

2007-09-03 @ 20:14:16
Postat av: Åsa

Ja, som sagt, om man verkligen lyssnar så hör man att de vrängda orden kan säga både det ena och det andra. Stackars sossarna, förtryckta av media...

2007-09-04 @ 07:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback