Lund 08

112590-2267

I helgen cabbar jag och min vän Linda ner
blåa faran och cruisar ner till Lund och vår Emma. Syrenerna ska tydligen blomma där nere. Ljuvligt. Men igår var det Göteborg som tog priset för årets hittills varmaste dag. In your face, Schone!

Jag kommer bli otroligt sugen på att klippa av mig håret när jag ser Emma i sin nya frilla, det kan jag varna för redan nu.

ett party i en papperskorg

112590-2266112590-2265

comeonboogivemeakiss

112590-2264


Vi träffade inte bara en groda på morgonpromenaden utan även en mycket trevlig äldre dam som var ute och spatserade med sina två katter. Både Roy och jag fullkomligt älskar katter så vi stannade och pratade med dem en stund. Damen meddelade att de sagt på radion att det kan bli över 20 grader idag.

Därav det modiga tilltaget av kortbyxor. Inomhus.

godda, godda!

image2262

Kolla vilken sötnos som jag och Roy träffade under vår morgonpromenad. Det fick mig att tänka på en haiku av
Basho.damm

groda

plopp!


eller i en annan tolkning:

Den gamla dammen

en groda hoppar i

ljudet av vatten


tjugofemte april tjugohundraåtta

112590-2260

Om jag hade varit snuskigt rik och skulle köpa konst hade jag lagt vantarna på Picassos Las meninas. Ett mycket spännande verk som är en rip off på den
här. Picasso gjorde även fler trevliga versioner av den.

Tyvärr är jag snarare luspank än rik och jag får nöja mig med ett vykort som jag har köpt på Picasso-musset i Barcelona. Suck. 

Turn me back into the pet that i was when we met

         

112590-2257

Vårt kök är allt annat än städad och prydligt. That's the way I are.Dagens låt:

The Shins  - New slang (when you notice the stripes)

androgyn

112590-2254  112590-2253

Upp flyger orden, tanken stilla står. Ord utan tanke aldrig himlen når.

112590-2255
Picassos Don Quixote. Hänger på min vägg.Idag är det världsboksdagen. Det firar jag genom att stå och stirra på min bokhylla utan att ha lust att läsa alls. Katastrof.

Visste du att Cervantes och Shakespeare båda dog den 23 april 1616?

Rubriken har jag använt förr här on the blog. Mitt favoritcitat från Shakespeare.

Ljusgrön

112590-2253

Jag målade mycket förr men inspirationen har varit låg de senaste åren. Men i förra veckan kom den tillbaka. Jag har ingen staffli, ingen palett och dålig teknik. Men jag har färg, en liten pensel och en tom duk. Det räcker. 

Nylyssnat

Predikanten
Camilla Läckberg


Jag har läst (läs lyssnat på) min första Camilla Läckberg-bok.
Predikanten. Den var helt klart lyssningsbar men inte så mycket mer. Jag är inget stort fan av blaskiga deckare, de ger mig ofta ingenting. Givetvis med vissa undantag; de tidiga Wallander-böckerna och en del Van Vetereen. Och Agatha och Poe förstås.

Pastelltisdag

112590-2246

Jag älskar färgerna i den här blusen från Indiska. Så dova och ljusa och sköna.

Måndagarna med Roy112590-2249

Det finns en person (?) som aldrig bangar om jag föreslår en promenad bland vitsipporna.
Det är min polare Roy. Han är bäst.

Tossning your cousin Penny into a fountain to make a wish

Kommer du ihåg Animaniacs från början av 1990-talet? Jag älskade dem.

Jag pluggade in alla USA:s stater när jag gick på mellanstidet. (Hade inte så många kompisar.)
Staterna.

Jag kunde även de flesta av världens länder. (Jag var även överambitiös.) Länderna.

Det här är rätt kul också.


Too high to handle

112590-2245112590-2243Det pågår en
David LaChapelle-utställning i huvudstaden någonstans och ikväll handlar Kobra om bland annat honom. Hans vulgära kändisbilder är fantastiska men skildringen av syndafloden a la Michelangelo som finns på hans hemsida faller mig inte i smaken. Kolla Kobra i afton.

Tantigt

Jag bläddrar igenom tidningen Cosmopolitan nummer 4 2008 och vill först poängtera att jag inte köpt den själv utan den låg på bordet här där jag är just nu. Very important that you know this. På sidan 23 finns en lista över vad som är hett just nu och med glädje ser jag att string hamnat på ute-listan och "tanttrosan" är het.

Tanten har alltid varit het för mig. Heja alla tanter!

Kaka på kaka

Imorgon är det dags för er första jurybedömning. Då ska juryn bedöma er.

Så sa Vendela Kirsebom i  Top Model Stockholm som tv 3 repriserar på eftermiddagarna. Kanske inte det mest intelligenta programmet.

en liten blå kortbyxa

image2241image2242

Oj, vilka små, små, korta shorts med hög, hög midja jag har hittat. Det gäller att hålla in låren i sommar...

och fötterna dansar på moder jord

112590-2238  112590-2237

Dolce och grabbarna

112590-2236112590-2235

Jag har fått nya glasögon.

Jag är hundra gånger mer närsynt än vad du kan tänka. Därför har jag sedan lågstadiet haft riktiga
flaskbottnar i mina glasögon. Sedan 1996 har jag kört stenhårt på linser och helst inte visat mig offentligt i glasögon. Nu har jag fått den allra senaste av glastekniker i mina nya bågar och det är stor skillnad. Det är en revolution i mitt liv. Fast som man ser på picsen så bryts ljuset rejält ändå och jag kommer förmodligen inte vara modig nog att visa mig offentligt i glasögon denna gång heller. Men bågen är fin!

jag skall bygga den med ett högt torn som heter ensamhet

112590-2232112590-2231
Mc-aktig
fejkskinn från Halens. Upprullade byxor - jippi!

Ibland gör jag verkligen ingenting på dagarna. Idag har jag jobbat i tio minuter genom att boka in en intervju. Sådan är den bitterljuva frilansjournalistiken.Ett nyckfullt ögonblick
stal mig min framtid,
den tillfälligt hoptimrade.


Jag skall bygga den upp mycket skönare
såsom jag tänkt den från början.
Jag skall bygga den upp på den fasta marken
som heter min vilja.
Jag skall resa den upp på de höga pelare
som heta mina ideal.
Jag skall bygga den med en hemlig lönngång
som heter min själ.
Jag skall bygga den med ett högt torn
som heter ensamhet.


Min framtid av Edith Södergran

när luften är så lätt

112590-2230

Jag kände mig som Lotta på
Bråkmakargatan när hon ska knycka tant Bergs cykel imorse när jag krånglade upp min cykel ur källarförrådet. Efter  en del svordomar fick jag till slut upp den och pumpat däcken. Min fina cykel.

På bilden kan man skymta mina fina, blå vårskor från Laredutten. Fast det är klart, det är vår baby, vem behöver skor? Shit, va jag gillar den låten.

Förbannad

När någon man älskar dör är sorgen obeskrivligt outhärdlig. Lägg sedan till att ens dotter försvinner och en vecka senare erkänner en 42-åring, som är tidigare dömd för sexualbrott, att han dödat henne. Jädrar i helvete vilken ångest. Jag skrev i förra veckan om dödsstraff. Tankarna går omedvetet dit igen.

Tre saker jag lärde mig av att lyssna på radio

Kulturrardion har en bokcirkel som heter Ryssfemman. Det tycker jag är extra kul eftersom jag både älskar litteratur och ryska klassiker och i mina dumma ungdomsdar hade en pojkvän som var kroppsbyggare.

I Trippelallianskriget på 1800-talet dog två tredjedelar av Paraguays befolkning. Av 220 000 överlevande var 28 000 män. Snacka om gött utgångsläge för ungkarlarna.

Man behöver inte förstå allting utan man kan gå på känsla.
Håkan Hellström i P4 Extra.


nu vill jag sjunga dig milda sånger

112590-2229
Gammal bild som minner mig om
ljusa sommarkvällar, precis som i boken.Jag har läst en jättebra bok.


nu vill jag sjunga dig milda sånger
Linda OlssonEn vacker bok som på ett förunderligt sätt har ett ljust skimmer över sig, trots att den handlar om sorg och smärta och ensamhet. Det är ljuva svenska sommarnätter där sorgen och ensamheten tar överhanden. Det är oväntat vänskap mitt i ensamheten. Och det är ett poetiskt språk som fångar huvudpersonernas inre. Varje kapitel inleds med ett kort utdrag ur en dikt vilket sätter stämningen för kapitlet och även det hjälper läsaren att förstå personernas själsliv.

Känd och smal, känd och smal

112590-2228


Om man gillar
Hipp hipp så måste man skaffa dvd-boxen och kolla på avsnitten med textkommentarer. Delad glädje är dubbel glädje. Jag skrattade så fönsterrutorna skakade.

För övrigt har jag börjat innebandyblogga igen.
snurrfinten.webblogg.se

Rocket man burning out his fuse up here alone

112590-2224

Det finns en liten second hand-butik på Första Långgatan i Göteborg som heter Second Hand Börsen. Där jobbar en gullig och något förvirrad tant som är en del av upplevelsen där inne. Idag köpte jag denna virkade sak med jättelånga ärmar för 40 coronas. Inte så mycket för att jag ville ha den utan mer för att jag inte ville gå därifrån utan att ha köpt nåt av den trevliga kvinnan. Jag sa att jag gillar blått och då sa hon att jag passar i blått. Entacksåmocka.

Things that make you go hmm v. 2.0

Att kalla en grävande journalist för "lilla vän" måste vara det sämsta man kan göra när hon knackar på dörren. Dels förnedrar man den person som har makten att smutskasta dig. Dels intar man en mycket tydlig försvarsställning som avslöjar osäkerhet och att man är "skyldig". Mitt tips om Uppdrag granskning eller Kaliber ringer är: lägg alla korten på bordet, erkänn och ångra dig. Det ser mycket bättre ut...

- Lilla vän, det är inte du som äger denna frågan.Om vi bestämmer att vi inte vill kommentera det för tillfället så gör vi inte det.
Så sa kriminalvårdens regionchef Lennart Palmgren när radioprogrammet Kaliber ringde för att få en intervju angående ytterligare en häktesskandal. I januari upptäckte personalen på häktet i Mariestad att en ung man försökte ta sitt liv genom att hänga sig. De ringde 112 - och lät honom sedan hänga kvar. Sjukvårdspersonalen fick igång hans hjärta och han var medvetslös i två dagar innan han avled. Kanske hade han överlevt om häktespersonalen hade gjort en insats.

Det är helt oförståeligt att personalen inte försökte rädda honom och jag undrar vad fan det är som händer i folks huvuden ibland?

Läs här.


The love that I'm bringing is love for all

Jag lyssnade på Alexander Bard som var gäst i P4 Extra idag. Han är min idol. (Mina andra idoler är: Ellen DeGeneres, Will Ferrell, Annika Lantz, Vilhelm Moberg, Janne Josefsson,  Peter Lemarc, Paul Simon, Göran Hägg George Costanza och Yoda.) Jag håller inte med honom i allt men han har ett otroligt insiktfullt förhållningssätt till samhället och livet som jag uppskattar.Så vet du det.


Cirka 2.30 och en bit framåt in i
detta klipp är extra kul. Självinsikt kallas det.

I have to say something gay otherwise some people might leave here tonight going "She didn't do anything gay, she's not our leader. What happend to our leader!? "

Pastellmorgon

112590-2223
"Smält min is,
låt min snö
gå i tö",
suckade vintern till våren.

"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker", sjöng våren.Ur Frödings Gralstänk

Things that make you go hmm

Simpsons får inte visas i Venezuela längre eftersom en myndighet bestämt sig för att den har dåligt inflytande på barnen. Istället visas repriser av... tadam... Baywatch.

En annan sak som jag tycker är tveksam är en reklamfilm för en silkeslen tampong som snurrar på tv just nu. Tjejen, som är överlycklig över att ha fått en slikestampong av sin kompis, tvättar inte händerna när hon kommer ut från toaletten. Är inte det lite obehagligt? 


azul paloma

112590-2221 112590-2220

Se så fin parkas jag har hittat. Duvblå var det ja. Nordiskt duvblå.

paloma = duva
azul = blå

har det hänt att jag längtat dit

image2216

image2217

image2218


Den finaste morgonen i Karibien var när regnmolnen hade rullat in och hände tunga över havet. Då var allt så där skönt duvblått som det ofta är här hemma i Norden. 


Inte ens en grå liten fågel
som sjunger på grönan kvist
det finns på den andra sidan
och det tycker jag nog blir trist.

Inte ens en grå liten fågel
och aldrig en björk som står vit -
Men den vackraste dagen som sommaren ger
har det hänt att jag längtat dit


Nils Ferlin


Los colores de Mexico

 


112590-2210

The olympic torch was denied a bank loan

Jag tycker att det är ashäftigt att den olympiska facklan möts av folk som demonstrerar i land efter land som den kommer till. You go, people! Om en halvbra spelare i ett medelbra division ett-lag i innebandy skulle få äran att springa med facklan i Göteborg, skulle hon avböjt och vänligen påpekat att Kina bör se över sina mänskliga rättigheter, Tibet och även pekat på att de olympiska spelen spårat ur från sin rena bana. 


The human torch was denied a bank loan.

Lås in honom och släng nycklen i Nyköpingsån

Nyhet på Ekot i morse: En  serievåldtäktsman har dömts till ett års fängelse för att ha försökt våldta en kvinna i Tynnered i slutet av februari. Det visade sig att han var villkorligt frigiven efter sex brutala vårdtäktsförsök mot kvinnor i Göteborg.

Jag påstår mig vara emot dödstraff men ibland kan jag inte undgå att vackla till lite i min åsikt. Den mannen tillför absolut ingenting till samhället utan är bara vidrig mot sina medmänniskor. På medeltiden högg man huvudet av sådana personer. De tänkte lite tossigt när det gäller mycket förr i tiden men på en del punkter kanske de var rätt ute?

Anna panna stekte fläsk

112590-2208Idag fyller min vackra syster år. Därav den festliga paljettkoftan.
För övrigt har jag haft en bra bröllopsresa. Jag älskar Karibien.