släng av sleven


Åke Göransson, Gata. Finns på Göteborgs konstmuseum.

Jag skulle kunna skriva en kilometer om hur arg jag var när Tyskland vann Eurovision. Om hur tråkig och ful klänning hon hade och hur fasen kan man ha 40 denier-strumpbyxor på sig när 125 miljoner europeer kollar? Men jag väljer att försöka släppa det.

Igår tog vi med mammsen till Konstmuseet. Tänk vad fantastiskt det är att man bara behöver åka in till Götaplatsen för att se en Picasso, Renoir eller Zorn. Man borde vara där oftare. Göteborgskolorisetrna är jag inne på mycket just nu.

in your face intervaller


Från Jannice 25-årsfest i Skatås för två år sedan. Visst älskar man detta
härliga friluftsområde så mycket att man är där 24/
7...

Jag missade säsongens första Skatås-pass igår. Gött!

Annars har kryssjakten börjat på gymmet. Vi kryssar av oss på en lista och för en flitig gymmare är det viktigt att ha så många kryss som möjligt IFALL tränarna skulle kolla den. Och jag som gick in många gånger utan att kryssa mig i våras då det inte var någon i receptionen när jag kom. FAN.


Mitt indiehjärta slår och slår och slår

Jag är så jäkla nöjd med att Sverige åkte ur Eurovision. Tråkigaste låten i år. Jag hejar numera på Turkiet. Halvrappandet i versen kanske inte är det fräckaste jag hört men jag gillar låten, speciellt introt.

Med sug efter bra intron gjorde jag en ny spellista i pådden: Intron.
Killing in the name of, New slang och Shoreline är givna i listan och annars blir det mycket kent. Joakim Berg är duktig på intron.

Beskyddaren - kent
Billie Jean - MJ
Dom andra - kent
Heartbeats - The Knife
Ingenting - kent
Ingenting Någonsin - kent
It must have ben love - Roxette
Klubbland - Håkan H.
Musik non stop - kent
Spökstad - kent
VinterNoll2 - kent
Visslaren -kent
Zombie - The CranberriesHerre min je vad Sami Sirviö var sexig med gitarren när kent-konserten på Ringön drog igång i maj 2005. De inledde med 400 slag, och om det var något Depeche Mode-intro innan 400 slag gick igång. Anna Ternheim hade varit förband och kört sin fina version av Shoreline och när kent äntligen började spela bubblade det i bröstet och kroppen skrek av lycka. Det var en av de mest förväntansfulla och exploderande känslor jag upplevt när det vita skynket släpptes ner och Berg & Co. uppenbarades på scen. Och så Sami och gitarren i introt till 400 slag.

Mumma för själen.

toamys

Det är så kallt här på GB Glass, va. Det kanske är logiskt att det är kallt eftersom vi pysslar med frysvaror men vi på kontoret kräver inte 22 minusgrader för att hålla oss i god form. I lunchrummet får man ha på sig stora vinterkoftan om man ska få i sig någon mat. Annars hoppar makaronerna av gaffeln i alla köldskakningar.

Men det finns ett ställe där jag brukar se till att det är varmt och gött. Toaletten. Där finns ett element som man kan vrida upp till superhett.

Tur att jag är en kissnödig tjej som dricker mycket vatten under dagen.

en minirevolt

I natt drömde jag att våra tränare ville att jag skulle ha starkare linser. Jag ser ju extremt dåligt, EXTREMT dåligt. -8 har jag i styrka på linserna. -8,5 på glasögonen. Ni som går till optikern ofta vet, att trots att optikern lever på synfel, så blir de ganska glada när man antingen förbättrar sin syn eller i alla fall inte har försämrat den sedan förra besöket. Efter att stadigt ha försämrat min syn under uppväxtåren har jag nu legat på åtta i flera år vilket alla inblandade är nöjda med.

Så när Sivan & Co kom med en halvårsförbrukning linser med styrka -10 blev jag ganska asförbannad. De tyckte väl att jag skulle bli bättre om jag såg bollen i superduperskärpa.

Jag analyserar denna mardröm som en dold protest mot tränarna.

Jag har inte orkat bry mig eller förfärats av de fyskrav vi har fått i år. Det är ju görbra att vi ska vara ordentligt vältränade när vi spelar i näst högsta serien. Det har jag ju alltid eftersträvat. Hurra för fysprofilen!

Men att vi ska köra statisk magträning genom flera minuter i plankan, det håller jag inte med om. I en lista över rätt bra saker som vi ska klara av så gömmer sig denna fadäs. Om man ska vara snabb på plan så ska man ju ha goa, explosiva magmuskler. Inte statiska. Kolla på hundrameterslöparna och hur de jobbar med magen. 

Drömmen var nog en protest mot detta. Jag är liksom egentligen pyttelite upprörd och någonstans måste det få uttryckas och det blev en irriterad dröm.Men mer än så orkar jag inte bry mig faktiskt. Jag börjar bli för gammal.


P.S.
När jag var ett riktigt kent-fan så hette jag revoltIX på forumet på kent.nu. Revolt nio alltså. Vilket var en blandning av en bra kentlåt och min bästa siffra. En parantes i mitt liv bara.

kunskap lönar sig

När jag gick på mellanstadiet så pluggade jag in alla USA:s stater. Jag hade kartor där jag placerade ut dem på rätt ställe och lärde mig att rabbla upp dem. Det var ingen skoluppgift eller så utan rent nöjesplugg. För något år sedan kände jag att denna kunskap hade bleknat något i mitt minne och jag plockade fram kartboken och pluggade in det igen. Jag tävlade mot mig själv och tog tid på hur snabbt jag kunde placera ut staterna. Nöjesplugg i sin renaste form.

Igår, nära 20 år efter mitt första möte med den amerikanska geografin, fick jag användning för denna kunskap. Äntligen.

Vi provade på min favvospsort med innebandyn; frågesport.

Jag fick även användning för min supernördiga kunskap om Sveriges historia och regentlängd.

Kunskap är bra att ha, till slut i alla fall. Hör ni det kids? Stay in school!


Behöver jag nämna vilket lag som vann frågesporten?

maud gonne

Spellista 30 minuter terränglöpning:

Filmmusiken till The Piano
Man in the mirror
Milrök
Yeat's Grave
Klinga mina klockor
Brudmarsch från Delsbo


Om man har väldigt tråkigt när man springer, som jag har, då har jag ett väldigt bra tips: Fundera över hur du skulle arra låten som just nu surrar i lurarna i melodifestivalen. Vad skulle man ha på sig och vilka skulle man ha på scen? Jag har aldrig dansare eller kortkort kjol som de flesta tjejerna i festivalen har. Men sedan lyssnar jag ju på bra musik som har något att förmedla och då behövs inga anspelningar på sex för att vinna röster.

Mina favoriter, som skulle bli jävligt bra i melodifestivalen: Viva la Vida och La camisa negra.

När Klinga mina klockor kom igår så fick jag springa ett litet extra varv för den var så bra. Då virvlade sannerligen min lycka i ett vattendrag. Bättre än så kan jag inte uttrycka hur viktig musiken är för mig.


sågar vid skridskoknölarna

Så skönt att den jävla hockeyn är slut. Hur mycket kan man mjölka ur en idrott egentligen? Mitt i sommaren kör de VM och snart kommer reportagen i tv och tidningar om hur hårt elitseriespelarna tränar under försäsongen. Svettiga, äckliga killar som sitter och cyklar eller kör benböj.

Och så dröjer det väl en två, tre veckor innan elitserien sätter igång. Och helt malplacerat kommer väl nästa VM-turnering om några månader. Och jag SKITER i vilka NHL-spelare som kan vara med eller inte.

H-O-C-K det betyder TRÖÖÖÖKIGT.

Hockey = Hatta runt på isen, slå ner pucken i motståndarhörn. Och så börja slåss. Avsluta tv-sändningen med fem olika gubbar som ska analysera efteråt.varvet

Mamma och jag var på da Vinci, Rafael och Michelangelo-utställningen på Eriksberg idag och råkade springa på Göteborgsvarvet utanför Eriksbergshallen. Fasen vad mycket folk!

- Om man står här och tittar en stund lär man ju se en del som man känner igen, sa mamma.
- Va? Det tror inte jag. Jag känner inte till någon allas som springer i år, högg jag av snabbt och tyket och fortsatte lägga ut om att folk man känner inte alls springer blablabla.
- Jo, men folk från kommunen eller som man känner igen i alla fall, försökte mamma.
- Näää, sa jag.

Precis då lufsar en kille från Älvängen som jag gått i parallellklass med sedan dagis förbi. Och strax efter kommer min granne, före detta lagkamrat och innebandykollega Valentina piggt studsande på asfalten.


Fan. Morsan har alltid rätt.


Utsällningen då? Nja. Lite tråkigt. Det var ju mest om dessa tre fantastiska renässanskonstnärer än av. Många reproduktioner och kopior och få originalverk. Har man nyligen varit i Rom så var salen med Skolan i Aten eller Sixtinska kapellet inte så vidare värst mö att hänga i granen.Spellista: Cooper-test

Darin Runaway
Orsa Spelmän Arriwal
Training montage från Rocky
RATM Killing in the name of


Kanske inte den mest indiecreddiga lista man sett men jag ska förklara hur det är tänkt:

Runaway hade vi på matchskivan förra säsongen och den får mig i svår matchstämning. Och det gäller att ladda rejält om man ska orka flåsa runt Cooper-textet på en godkänd tid. Sedan kommer två låtar där musiken liksom lyfter stegen för mig. Hur kan man inte bli sugen på att släpa stockar i skogen och springa upp för en alptopp när man hör Training montage? Och så Killing in the name of de sista minuterna för att få den där ilskan som krävs för att spurta sista varvet.


åsa is

Folk som förmodligen har roliga facebookstatusar: Ellen DeGeneres, Babben Larsson, Eddie Izzard och Will Farrell.

Glass

Morgonens roligaste felsägningar:

Magnus Mandel

Ben & Jerry Peanut Peter


karlar... can't live with them, doing better without them

Macho Mangan var i Barcelona i helgen. Der var ju tydligen nån fotbollsmatch där som betydde ganska mycket för stadens lag. De vann nån liga eller vad det var. 100 000 firande fans var tydligen en upplevelse.


Fråga:

Varför urartar firandet av en mästartitel i skadegörelse, stenkastande mot polis och gripanden? De var ju glada?

Det är som om
Josse och jag skulle vandalisera Svingeln på segerfesten nästa år. Två små knoddar som går lite bärsärkargång till Stad i ljus.

Ser ni det framför er?

Onödigt och knäppt.


is this my good side?


Foto: Katta Sterner

Likey Mikey.

I missed that midnight train to Georgia.

Idag har jag och morsan varit på en föreläsning med Dick Harrisson. Det var bra och intressant. Jag vill att han kommer hem till mig och berättar allt han vet om historia.

Ibland är jag en sån kulturtant, va. Igår när tjejerna var här och jag spelade randommusik från min portabla spelare kunde det, istället Lady Gaga och sånt där som ungdomar lyssnar på idag, ibland dyka upp goa bitar som Brudmarsch från Delsbo, Äppelbo, Vivaldis Vår från De fyra årstiderna och Jesus bleibt meine Liebe.

Pretto.


Nu blir det bestämt ett 30 rock-maraton.

Kolla det
här klippet. En mycket bra låt i en genialisk tv-serie. Inte undra på att man vill ha maraton.


back to bäck

Om man vill ha koll på vårt lag så kan man alltid kolla laguppställningen på ibfgoteborg.se. Där upptäckte jag igår att jag blivit back. Herr Damansvarig har ju visserligen flera gånger sagt att det kan hända att jag får offra min forwardsplats, att laget offrar en av sina bästa poängplockare förra säsongen, för att bli proppback. Med tanke på hur många högerskyttar som tillkommit i laget den senaste tiden så skulle vi kunna få igång ett jävla drag längs vänsterkanten. Denna vänsterkant som i så många år varit försummad i vårt lag. Det kan ju bli bra. Nu är det bara målvakt som saknas i mitt innebandy-CV. 

Men jag har en förvirrad sommar framför mig.


Go kommunikation vi har i vårt lag va? Man får helt enkelt kolla hemsidan om tränarna vill säga något.


Näää, nu när Frida är med i ledarstaben kan jag inte kritisera dem längre. Va goa de är, gubbarna och Friday.

Bäst i Göteborg sex säsonger i rad.

purple rain

Så här såg det ut i lördags. Jag hängde i ett hörn med Jasse och Nina. Sedan vällde det in tonåringar på Karisma och jag kände för att åka hem. Vilket jag också gjorde och såg att det var gott när jag vaknade på söndag, vilodagen, och var pigg som en lärka i solljuset.


Carro!Detta måste vara 1996 eller 97. Lite suddigt, men jag jagar Björkner och håller klubban som en vänsterskytt fast jag skjuter åt höger. Inget nytt där. Om jag inte ser fel så är det en go gammal Excelklubba med den där kattklon på spetsen av bladet som var inne ett tag. Och skaftet var ovalt. Jag var blond och hade under en kort tid i juniorerna nummer 99 eftersom en äldre tjej skulle ha nian. Surt. Men sedan dess är nian min för evigt.


vacker tass

 

 


ingen vanlig dag

- e + - s
Idag fyller två viktiga personer i mitt liv år. En fyller 27 och en the big 3 - 0. Kan du gissa vilka de är?


på innebandyfronten mycket nytt

Jösses vad det händer grejer i laget just nu. Vem kunde tro för tre år sedan att ett helt Surtegäng skulle ansluta till IBF Göteborgklanen? Jag längtar numera till 17 maj då försäsongen drar igång och man får smutta lite på vårt nya lag. 

Men jag känner sorg över de som inte kommer vara med då. Det vill jag snabbt nämna. Det kommer vara jäkligt knäppt utan Lisa och Frida (som coachy coach visserligen men ändå) och Jannice och Nina och Marre och Jasse. Vårat gäng är borta liksom. Men man får väl vara glad över de nya kompisarna också?

Carro Björkner och jag har mötts på plan många, många gånger sedan urminnes tider. Jag har ett foto från juniortiden då jag i Älvstrandenkläder jagar en Mölnlyckeklädd Björkner i Lundbystrand. Ska försöka rota fram den. Det ska bli hemskans trevligt att få strida för samma sida efter alla dessa säsonger.

Och så får vi ju ytterligare en hårdskjutande högerskytt i Malin Eriksson. Jag har en känsla av att det kan bli jävligt bra det här.

Jo, och så får vi ju ett nygammalt skav som tränare i Godhe. Han är också en sån som jag alltid haft på motståndarsidan.

Och så har vi ju ytterligare lite fler folk på gång och det känns som om vi verkligen får ett kanonlag. Tränare och förening vill något. Hur de ska lösa elitserien ekonomiskt säsongen 11/12 det vetetusan men kul ska det bli att vinna serien en fjärde gång!

Snap.

dagens rebus, på begäran

 +


mycket snack å lite verksta

För ett tag sedan fick jag, faktiskt jag som annars är så tömd på idéer, den briljanta tanken att köra ett halv åtta hos mig-race med fantastiska fyran. Nu har jag bestämt min meny och snart börjar det. Det ska bli asgött att äta hos Frida, Josse och Lisa men jag är nervös för när jag ska bjuda på min urdåliga kokkonst. Jag tror att Frida vinner helkvällen på Parkan som är priset vi tävlar om (å herregud kan vi gå nån annanstans nån endaste gång snälla?).


För övrigt är det inte bra att gymma när de andra brudarna är där. Det blir liksom mycket snack, mycket träna käkmuskler och stämband och ganska lite verkstad. Lite mage där. Lite rycka i en skivstång där. Och så lyssna när Frida avslöjar hemligheter om de andra i tränarstaben där.Okej, snabba vändningar i detta inlägg. Dagens rebus. Ett killnamn:
 +

Anna, Hanna och Johanna

Jag läser alltid om böcker jag gillar. Om och om igen. Nu lyssnar jag på Anna, Hanna och Johanna för jag vet inte vad:e gången och den är lika bra fortfarande. Så full av visdom och sanningar om det hårda livet.

Jag har en vän som skulle behöva ta åt sig av de här orden för hon är så mycket härligare än att snöa in sig hos ett tjockhuvud:

- Jag är en mans kvinna.
- Synd att han är många kvinnors man.

Och det här bör jag ta åt mig av när jag tänker att jag borde besökt min farmor oftare eller andra tillfällen då samvetet öser skuld:

- Det går inte att leva utan att känna skuld.


Å, läs boken. Den är så bra.