Luncheko. Med väder och tidningskrönika.


What's a wedding? Webster's dictionary describes it as the act of removing weeds from one's garden.

Bröllopståget segar sig sakta framåt och i söndags var det ett halvår kvar till nedsläpp. Vilket innebär att det i lördags var ett halvår kvar till Simpson - the movie har premiär.

På lördag ska vi kolla på en lokal med övernattningsmöjligheter. Uspastorp ligger i urskogen i Ale och skulle passa perfekt.

I morgon ska vi till en gulsmed i Partille för att höra oss för hur vi ska göra med ringarna. Det är tal om att smälta ner allt guld vi har (typ) och göra nya ringar. Jag har klart för mig hur min ring ska se ut och i Partille ska de vara mycket tillmötesgående.

Jag väntar på en en andra klänning som Laredoute förhoppningsvis ska leverera snart och silverskorna har jag redan.

Listan över musik som ska spelas på fetsen blir längre och längre medan jag har jättesvårt att hitta sånger att sjunga i kyrkan. Barry White ligger bra till.


För eller emot dödshjälp?

112590-1002

Har du inte sett den spanska filmen
Mar adentro så gör det, nu!

Första gången jag såg den kändes det som om hela biosalongen runt mig försvann och jag sjönk ner i ett varmt hav av tårar. Det var en av de mest fantastiska bioupplevelserna jag haft.

Jag kan tänka mig att många tycker att filmen är lite seg och det är synd eftersom den har så mycket att förmedla.

Mar adentro har det tråkiga namnet Gråta med ett leende på svenska.

Livsglädje

112590-1001


Här är en härlig bild från GP-pucken. Det är så här det ska vara. Att vara barn, att idrotta, att ha vänner. Att leva.

Foto: Björn Olsson, se fler bilder på
gp.se

Donkey Kong Homer

Har man inget att göra på förmiddagarna som blir det en hel del Simpsons. Det här gillar jag.

Fyra matcher kvar

Spänningen fortsätter då vi höll kvar serieledningen efter helgens matcher.

Arn de Gothia

Jag har börjat läsa Arn-serien igen. Delvis inspirerad av Da Vinci kodens berättelser om tempelriddare men också för att jag älskar historia. Jag har svårt att hitta bra historiska böcker dock.

I alla fall, jag gillar Arn-böckerna.

Arbetslöshetens gissel

Det här kändes positivt. Att man tar tag i att hjälpa de som får socialbidrag men kan och vill jobba. Arbetslöshet kan vara mycket ödesdigert för människors drivkraft och självförtroende. Därför behövs hjälp.

Dessutom känns arbetsförmedlingen så meningslös, man går dit och skriver in sina usla meriter och hittar jobb på annat håll.


Nu vill jag komma igång

Handbollsspelaren Erik Höglund, Hammarby, klagade i Radiosporten i morse på att spelarna tappat matchtempot under det långa uppehåll för landslagsaktiviteter som elitserien i handboll haft. Bristen på tempo gjorde att Hammarby höll på att förlora gårdagens match mot Redbergslid.

Dålig ursäkt.

Men bra att ta med sig inför eventuella, kommande katastrofer på innebandyplan.

Ska man plocka fram zorro ikväll på b-lagsmatchen?

Jag gillade de fantastiska ungdomarna som spelade freebandy igår i Lilla sportspegeln. Jag hittade också på nya sporter när jag var ung, hela klassen lekte min lek Troll på lågstadiet till exempel. Fan vad kul de som spelar freebandy har när de hittar på nya finter.

Nu gillar ju inte jag zorro-finten. Det är för lite idrott i den. Det är skitcoolt att kolla när folk gör den men på en hård och svettig match blir det lite löjligt att börja trixa så. I idrott ska man ta i och svettas arslet av sig.

Jag tror jag ska spela lite freebandy med hunden nu. Han behöver röra på sig och är mycket svår att finta bort. Han går inte på kroppsfinter utan går rakt på boll. Fast han fuskar ju också, tar bollen med munnen och så.

So dark the con of man

112590-982

Nu har jag äntligen läst Da Vinci koden. Den var bra. Jag är mycket intresserad av historia och det är just det boken bygger på så det passade mig. Även konspirationer lockar mig. Dessutom tror jag på allt boken säger om hur det heliga kvinnliga har förmörkats av kyrkans män genom historien.

Boken ger många nya saker att fundera över. Jag vill läsa och veta mer om en massa saker nu.

Serieledning

Då var tabellen återställd igen. RBK i topp. Gött snack.

Jag gjorde ett inhopp på slutet. Lungorna höll ihop men det var lite svajigt att inte ha spelat på hemskt länge.

Barry på bröllop

112590-977

Just nu är jag inne på att Barry White ska sjungas på vårt bröllop. Can't get enough of your love baby.

Eller blir det tanigt när någon som inte är Barry sjunger den?

Äckligt och uppgivet

Och så vill jag tillägga att jag måste bli frisk snart men det ser inte ljust ut. Jag hostar så jag får kväljningar men ändå är det helt torrt.

En äcklig detalj: Jag fick lite utslag kring munnen av penicllinet och har därför smörjt med en fet hudsalva i en vecka typ. Resultatet av detta är fullt av äckliga pormaskar på överläppen.

Så jävla orättvist!

Jag ville rädda min hud från att torka ut i utslagsdöden och istället får man världens äckligaste resultat.

Så nu vet den som läser detta. Tur att det inte är ett tvång med bilder på det man skriver om.

I övrigt så saknar jag att springa runt på plan och buffla så mycket att jag grät i torsdags. Lite grand bara men mycket ärligt. Tänk att en liten plastboll kan skapa så många olika känslor.

Nu jävlar!

Å, vad spännande det är nu. Våra ärkefiender Södra Dal förlorade idag och vi har en apchans att ta över serieledningen i division 1 södra.

FAN, att jag är sjuk och inte kan vara med och kämpa men jag får la säga några peppande ord från bänken.

Hur som helst. Älvstranden väntar imorgon klockan ett i Valhalla.

Jag spelade i Älvstranden i nästan nio år. Som jag har kämpat för de svartvita! Ett av mina bästa innebandyminnen är när vi vann serien och kvalade till eliten 2002. Hoppas jag får vinna med RBK...


Daddy, ask the man for some candy

Nu är del två i min tandupprustning avklarad. Det började förra veckan med att jag fick rensat bort allt ont som samlats kring en visdomstand. Idag lagade jag ett litet hål och just nu har jag ingen känsel i halva ansiktet.
 
Aaa, det är inte där.

I början av februari ska en annan visdomstand dras ut. Brr.

Sedan ska jag sluta äta söta saker eftersom det isat så äckligt i mina tänder hela vintern och det har stillat mitt chokladsug. Jag äter mycket sällan godis och visst är det så att Karies och Baktus jobbar även när man äter annat än socker. Men ändå.

På tal om godis. 

112590-968

Bilder från i höstasBilderna från den tråkiga matchen mot Södra Dal som spelades i november har jag äntligen framkallat. De blev inte så bra men här är de.

Sjuk och trött

Den som läser min blogg har säkert noterat att jag är dålig på att uppdatera just nu. Det beror på att jag är sjuk först och främst. Sedan har jag tröttnat lite också. Kanske kommer det tillbaka lite inspiration när den jävla hostan lämnar mig.

En seger

Det var återigen en seger för alla idrottare när Kallur fick Jerring-priset. Jag var helt säker på att hockeymännen skulle få priset men nu känns det som om det finns hopp för svenskarna.

Nu läser vi visserligen att det var problem med telefonandet igår under röstningen men hon vann och det var kul.

En ensam ung kvinna mot ett hockeylag som liksom kan symbolisera den dumma, stora, buffliga mannen som gjort vår värld så illa. Ja, jag drog alla män över en kam där. Inte för att jag verkligen tycker att alla män är dumma utan för att illustrera känslan.

För mig som idrottat i alldeles för många år är det alltid en vinst när damerna går före herrarna.


RBK Göteborg goes capoeiraDet var ingen innebandy igår utan något som tär mycket, mycket mer på kroppen. Otroligt tråkigt att jag nu missat båda passen med annan aktivitet som vi haft. Scheisse.

Filosofie kandidat med journalistik som huvudämne (B.A. in Journalism)

Idag är det min examensdag.

Men jag är ju sjuk så det blir ingen skumpa i skolan för min del. Har jag tur orkar Mangan och jag korka upp champangen han fick i julklapp på jobbet ikväll. Jag vill ju liksom fira på något sätt att jag har en titel nu.

Jag fick en ny orkidé av min kära mor igår, en oerhört väl genomtänkt gåva eftersom den förra stendött av vanvård. Det var kul att nån kom ihåg att jag slutar idag också.

Sjuk och bitter? Nej då.

Halleluja! Jag hade inte lunginflammation.För att slippa vänta i åtta timmar var jag på akuten sju i morse, vid den tiden är man ensam där. Tjugo minuter tog det och läkaren hade till och med tid att vara trevlig. Trevligast var att han inte hörde någon lunginflammation. Hade jag haft det hade jag missat nästa hela resten av säsongen vilket hade krossat mitt innebandyhjärta.

Årets i-tandsproblem

112590-914


Nu har jag varit hos tandläkaren och rengjort kring den jävla visdomstanden. Outhärdlig smärta kallas det.

Som salt i såret fick jag veta att jag hade ett litet hål i en tand och ett jättehål i den andra visdomstanden. Ny tid för lagning väntar. Därefter ännu en ny tid för utdragning av utdömd visdom.

Jag har alltid varit den som har hål i tänderna. Varför är det så? Alla mina kompisar har alltid varit såna där som "aldrig haft ett hål" eller haft kritvita tänder. Otroligt störande, speciellt när de gärna skryter med det också.

Nu ska jag skölja munnen varje dag med Cordosyl som man får bruna tänder av. Det var så starkt att jag började gråta när jag spottat ut det. 96 % etanol.

TACK!

112590-915

När katten är sjuk löper disken amokIdag är det parad uti köket
av smutsig disk i långa, långa rader.
Det är bestick och glas och många tallrikar små,
som i långa rader upp på bänkar stå.
Och precis när klockan slagit elva
och disken har kommit för sig sjääälva.
Då de ställa till med dans
upp på kökets stora golv
tills dess klockan slagit tolv.Frossor

Jag hade bara 38 grader när jag låg och skakade i feberfrossa igår. Missförstå mig inte, jag är tacksam för att inte ha högre feber. Men någon grad till hade balanserat upp min ynklighet.


Examen here I come

Fan vad typiskt att jag har blivit sjuk när sista veckan någonsin på journalistprogrammet väntar. Imorgon börjar alla seminarium med klassens examensarbeten och man måste gå på de andras för att bli godkänd. Jag får bita ihop och gå ändå typ.

På fredag är det slut. Jag har lite kvar eftersom vi sköt upp vår deadline för arbetet men vi firas på fredag. Sedan är allt över. Två och ett halvt års svävande genom den flummigaste universitetsutbildning jag stött på. Gud, vad lätt det har varit. Det har passat mig perfekt eftersom jag haft mycket tid för träning och hunden.

Men nu är sötebrödsdagarna över.

I hate you Walt Whitman!

I ett av gårdagens avsnitt av Simpsons finns ett av mina favoritcitat. Kanske inte lika kul för en som inte är intresserad av litteratur.

Damn you Walt Whitman! I-hate-you-Walt-freakin'-Whitman! Leaves of Grass my ass!


Jag avslutar detta inlägg med en länk till ett annat kul
Homer-klipp.


Nu har ni inte tänk längre än vad näsan räcker

Jag blev ganska upprörd över regeringens tankar om arbetslöshetsreglerna. Det där om att man ska söka jobb i hela landet och inom alla yrken blev jag nästan ledsen över.

Om man har en partner som jobbar, ska den flytta med och bli arbetslös på den nya orten då?

Ska man släppa hela sitt liv?

Självklart är det bättre att jobba än att gå och slå dank. Men var finns mänskligheten i en sådan politik?

Akta så du inte dör på H&M

Journalister är domedagsprofeter.

Klädbutikerna – en dödsfälla stod det på aftonbladet.se. Det är mycket dåligt att butiker inte har tillräckligt brandskydd. Men det är också mycket dåligt av journalister att förstora upp samtliga nyheter och sprida så mycket skräck som möjligt.

Låt Mona ta över!

112590-877

SAP
har stor makt i landet trots att de förlorade valet, därför kommer det bli intressant att se vem som tar över efter herr Göran P. Jag hoppas verkligen på Mona Sahlin. Allt det där med Toblerone och det dåliga anseende hon fått har inte berört mig. Jag gillar henne, hon är stark och står på sig samtidigt som hon, utåt sett, verkar omtänksam och mänsklig.

Till protokollet ska tillföras att jag röstade på Fi i höstas, vänstern innan dess och funderar på Fp nu. Eller ska man ta och bli sosse?


Mina vackra vänner

112590-863Nu har jag haft det lite trevligt med mina kompisar från förr. Linda var så  go och diskade inte bara det vi använt ikväll utan lite andra tallrikar som stod där också. Tack! Emma hade en skitsnygg jacka, se bild. Det var himla trevligt att träffa dem.


De stympar lamm i Australien för att DU ska kunna ha den där tröjan

Päls och läder säger vi bestämt nej tack till. Eller hur? Men nu uppmärksammas jag om att även får misshandlas för att vi ska få gå runt i ullkläder. Varför måste man behandla djuren illa? Det går ju att fixa lite fårull utan att skada fåret. Djurplågeri går utanför mitt förstånd.

Samma sak gäller egentligen grymheter mot andra människor. De knäppa diktatorer som världen haft har ju liksom inte behövt vara så mordiska. Man behöver inte förtrycka folk bara för att man är kommunistledare. Men det är väl ett sätt att behålla en makt som man inte är berättigad till.

Hur som helst, tillbaka till får. Kolla in
Pinks meddelande om ull.

Nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar

112590-843Jag kan sammanfatta 2006 med två låtar som spelades flitigt på Helleforsgatan.

Crocodile rock by sir Elton John och Söndermarken av herr Lars Lasse Winnerbäck.

Jag sitter och flåsar just nu efter ett rejält danspass till den förstnämnda. Skönt att Daniel kommer efter på skivan så man får lugna ner sig.