Skillnaden mellan bloggare och elak tunga

För ett tag sedan skrev en bloggare och krönikör där ute i cyberrrymden lite elaka saker om mig. Innan jag blev tipsad om att han skrivit dessa saker hade jag ingen aning om att han existerade och han borde därför inte känna till mig närmare än de krönikor jag skrivit på innebandymagazinet.se, möjligtvis kanske han hittat till den här bloggen men ämnena här borde inte intressera honom nämnvärt.

 

Därför blev jag otroligt besviken över det han skrev. Att jag var en journalistpraktikant och att jag skrev dåligt. Lite arg på honom blev jag givetvis, men mest besviken över människans lilla hjärna som så gärna producerar hat och avundsjuka mot andra människor. Vad har vi som ensilda individer för rätt att över huvud taget klanka ner på andra på det viset?

 

Att just denna situation rör en så liten och obetydlig idrott som innebandy gör det hela dessutom ännu värre. Det finns fler exempel på onödiga personliga påhopp och hat mot andra lag på bloggar och forum här på nätet.

 

Alla har rätt till en åsikt. Visst. I sportkrönikor sågas ofta lag och tränare. Men det finns en skillnad på det Jonas Karlsson och Patrick Ekwall säger i tv-sporten och att specifikt förlöjliga en annan människa eller ett lag.

 

Jag stör mig ganska mycket på dessa två sportherrar. Men skulle aldrig få för mig att uttrycka detta i ett forum där vem som helst och hur många som helst kan se det. Magnus an få höra det hemma i soffan, längre ut når det inte.

 

Jag kommer inte länka till de forum och de bloggare jag menar eftersom jag dels inte vill hänga ut dem som dåliga människor och dels inte vill öka besökarantalet hos elaka tungors bloggar.


Lördagsfilm

Igår gick Shakespeare in love på Kanal 9.

Jösses, så bra jag tycker den är. Jag får rysningar när jag hör repliker från Romeo och Julia så det kanske inte är så konstigt egentligen. Jag älskar filmens underbara referenser till Trettondagsafton också.

Ikväll kommer Magnolia på SVT 2.

Se den!


Lördagsmamma

112590-1239

Idag tog jag och min mor en shoppingtrip och köpte bland annat en present till min allra käraste syster som fyller the big 3-0 snart.

Därtill blev det en reakofta från Vila och en härlig jacka från Emmaus som jag inte orkade ta kort på. Trust me - it will come a picture soon.

Lördagsroy

112590-1240112590-1236
112590-1237112590-1235112590-1241

Andas ut

Igår kunde min kära lagkamrat Jasmine sätta ord på en känsla jag haft hela denna säsong. När jag släpper de höga krav och den press jag har på mig själv, då spelar jag bra innebandy. Det är egentligen ganska självklart, men jag behövde tydligen höra någon säga det till mig för att jag skulle förstå varför den jag varit ganska dålig denna säsong.

Med målsättningen att vinna serien satte jag upp för höga krav på mig själv helt enkelt. Och då är det inte helt ovanligt att det låser sig i spelet.

Den här veckan, då vi har en kvalmatch kvar som inte gäller något för oss annat är äran, har jag haft så otroligt mycket roligare under tvåmålsspelet på träningen.

Vad ska jag dra för slutsats av det här nu då?

Kanske är det dags att spela i ett lag som inte siktar på serieseger i division ett. Typ RBK nästa år kanske?


Freitag

112590-1233112590-1234
112590-1232112590-1231

Just another day...

112590-1229

... med Jon Secada är dagens låt. Jag hörde den på P4 i morse och insåg hur bra den är.

gnider ändalykten mot en vägg

Jag råkade, tyvärr och nu vill jag peta ut mina ögon, se videon till Beyonce och Shakiras duett Beautiful liar.

För anteckningarna vill jag inte peta ut öronen, låten är bättre än videon.

Dessa sångerskor är båda kända för sina höft- och magrörelser och konstiga danssteg. Och att se dem göra sina grejer bredvid varandra, i någonslags blandning av tävling och symbios, blev för mycket för mig.
 
Det var... löjligt, jag hittar inte rätt ord. Jag vill nästan säga patetiskt men eftersom de tjänar storkovan på det de gör kan jag nog inte säga så. Det såg inte bra ut. Överdrivet kanske är ordet jag letar efter.

Jag lyssnar varken på Shakira eller Beyonce men upskattar dem eftersom de båda är intelligenta kvinnor. Speciellt eftersom de vet att folk köper deras skivor om de gnider ändalykten mot en vägg. 

Check it out here!


På bröllopsfronten litet nytt

112590-1224

Ungefär så här kommer min vigselring att se ut. Idag bestämde vi oss äntligen för hur vi ville ha det och besökte Guldsmedshuset i Sävedalen för att göra en beställning. Det blir en ganska smal ring med en något
upphöjd safir med tre briljanter på var sida.

Den här stilen på ring för mina tankar till när mormor och farmor var unga på 1920- och 30-talen. Det gillar jag.

Vi har sedan tidigare bestämt att göra om våra förlovsningsringar från kupade till raka (se bild).

112590-1223
rak
112590-1222 

kupad

Dagens låt:

Cheek to Cheek med Sahara Hotnights

Kolla och lyssna
här. Sångerskan Maria Andersson har en skitsnygg klänning som passar inför höstens mer minimalistiska mode.

Hur som helst, låten påminner om Kents Just like money. Speciellt mellanspelen men även hela soundet och känslan i låten. Det gör inget dock, de är bra låtar båda två.

Jag borde syssla med litteraturvetenskap och ryska

112590-1221112590-1220

Roy och jag har suttit ute och läst samtidigt som solen arbetat på våra fräknar.

När jag kom hem hade posten kommit med alla intyg från min utbildning. Äntligen kan jag visa papper på att jag är journalist.

Kollade även igenom allt annat jag läst vid Göteborgs universitet. 163 poäng sammanlagt. VG i Baskurs i ryska och på en delkurs i litteraturvetenskapen, litteraturen 1500-1800. Jag minns att jag just i de där två kurserna tyckte att läraren var bra - tänk vad bra lärare kan göra för betygen.

Bar är bra

112590-1219112590-1218

När jag fick en symaskin av min mor i julklapp överkonsumerade jag den i några veckor. Sedan la sig upphetsningen och nu använder jag den i en måttlig dos. Idag gav jag en vanlig svart top en snygg urringning i ryggen.

Heja bara ryggar på sommaren, det är vackert.

I remember them112590-1215

De här nyckelringarna hittade jag på ÖB för 9,50 igår. Som återkallade från 80-talet skojar de till en enkel klädsel.

Tisdag, 15 grader

112590-1212112590-1211
112590-1210112590-1213

Flåsbert

Jag tar ofta kort på Roy när han är söt. Men det är kul att fota honom när han är en fåntratt och ser ut som en flane också.

112590-1208112590-1204
112590-1205112590-1203
112590-1207112590-1209

Födelsedag i himlen

112590-1202

Idag skulle min far ha fyllt 66 år.

Mor nu är våren kommen, mor. Nu får vi gå utan strumpor och skor.

Nu när det är vår har de tunnare byxorna fått komma fram. Mina ben tål inte chinos på vintern men idag kunde jag gå i kortärmat när jag irrade runt i skogen med hunden och då, då är det vår. Äntligen får jag använda chinosen från Ellos som jag köpte i vintras. Roy och jag är så glada att vi skuttar.

112590-1197112590-1196
112590-1195112590-1194


Jag är mycket förtjust i de här två år gamla byxorna från H&M. Lite puffiga, skön grå färg och mycket bekväma.


Rubrik här

Ja, då gick vi och förlorade den där satans matchen mot Kais Mora. I en härlig hall med över 500 pers på läktaren och bara innebandylinjer i golvet var det en kul match ändå. Fram till sista 15 minutrarna då vi klappade ihop förstås.

Jag misstänker, uan att kritisera mitt eget lag, att Kais Mora hade förberett sig mer än väl inför det här kvalet.

Får man nämna Girlie och Marcel Proust i samma inlägg?

Jag köpte en Girlie idag. Å, nej, där sköt jag mig själv i foten, eller hur?

Oh, well.

Den var helt okej. Påminde om en glass från förr, då jag var yngre. Jag får bara fram smakminnet och inte namnet på glassen. Men smakminnet tog mig tillbaka till Älvängen och trappan upp från garaget till vårt hus. Betongen som var varm om kvällen efter att ha solat sig hela sommardagen. Katten Sven som låg och vred sig i kvälssolen. De mikroskpist pyttepyttesmå röda spindlarna som man kunde se om man tittade riktigt noga i betongen.

Det var nästan som Proust Madeleinekakor.
 
(I På spaning efter den tid som flytt doppar huvudpersonen Madeleinekakor i lindblomste och smakupplevelsen återkallar 1500 sidor av barndomsminnen. Läs om du orkar, det är litteratur av högsta klass.)

Så ja... lugna sig nu.

Jag fick en anonym kommentar om att det var dumt att orka bry sig om småsaker som en glass när folk dör ute i världen. Kommentaren tog jag bort eftersom anonyma kommentarer icke välkomnas. Kan man inte stå för det man säger ska man inte uttala sig. Ni som sett de elaka inläggen hos kända modebloggare vet vad jag talar om.

Jag skulle vilja säga så här: som tur är orkar jag bry mig om ganska mycket och många onda saker i världen. På det sätt jag kan som enskild individ. Via Amnesty, Naturskyddsföreningen, Djurens rätt. Via att välja bort kvällspressen, gärna uppmärksamma dumma journalister här i bloggen eller att tex inte hylla pinsmala kändisar.

Bloggen är ett forum där man får säga sitt, synd att inte hela personligheten syns, för det kan leda till att de som läser drar förhastade slutsatser.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att försöka bryta de klassiska könsrollerna. Det är ett sätt att försöka förändra ett samhälle som blivit hårt och ytligt. Det kan vara en liten del i att försöka förändra hela världen.

Tänk om min framtida dotter inte får lära sig att vara tyst och söt i skolan utan att ta för sig och bli en ledare. Hon kanske växer upp och blir, jag vet inte, världsbankschef. Och utnyttjar sitt uppdrag till att stoppa svälten i Afrika.

Ner till minsta detalj

GB stöttar de gamla könsrollerna i vår. Med den nya glassen Girlie förutsätter man att det som förknippas med flickor är rosa, glitter, hallon, sött, mjukt och fint. Glitter inne i pinnen! Jippi!

Glassen är säkert god. MEN.

Ja, ni fattar grejen, det gäller att tänka på att bryta de där rollerna ner till en sådan liten detalj som ett glassnamn. Kalla den Starlie istället. Det är ju en stjärna, ingen tjej.

Jag lekte också med bilar när jag var liten. Jag byggde för fan ett parkeringshus i sandlådan.

Om och när jag får en son ska jag proppa i honom den här glassen. Han ska ha en rosa kjol och en glittrig tiara på huvudet.

112590-1190

Man e la 80-talist ut i fingertopparna

Idag ska jag sy. 80-talsinspirerade t-shirtar ska det bli. Jag har sett en del fina tröjor och huvtröjor på, ve och fasa, Bik Bok som andas skönt 80-tal och de gav mig lite idéer för egendesignade tröjor.

112590-1185112590-1184

112590-1183

Pang, du är död

På P1 igår hörde jag en kvinna berätta om en vännina hemma i Irak som blivit dödad av amerikanska soldater. Vänninan hade varit försenad till jobbet och inte sett att hon kommit för nära soldaterna. Det finns en lag där borta som säger att man måste hålla sig ett par hundra meter från jänkarna. Vilken konstig död, vilken överraskande död. Inte bara onödig utan för kvinnan också, oväntad.

Jag vet inte exakt vad som hände eller hur sann berättelsen är. Men jag tänker mig det så här: Hon kommer småspringande längs gatan, solen slänger sitt morgonljus mot scenen. Hon är stressad, pulsen något förhöjd och det pinsamma att komma försent maler i huvudet. Hon rotar i väskan för att se så att allt kom med. Hon kanske till och med gör upp en plan, ett schema så som jag brukar göra. "Om det kommer en buss inom två-tre minuter kommer jag inte komma mer än tjugo minuter sent. Kommer det ingen buss kan jag gå ner till torget och se om..."

Pang!

När man dör en sådan plötslig död- hinner man bli förvånad då? Uppfattar man vad som händer? Kan man skilja på en kula i pannan eller om man blir påkörd av en bil? Alltså, det måste vara bittert.

Jag läser
Kjaerstads Rand just nu. Jag har läst den förr och har längtat efter att läsa den igen. Tankegångarna är genialiska. Där finns en scen då mördaren känner sig sorgsen över att den har just dödat inte fick se ett tv-program han spelat in hemma.

När någon dör är det en massa planer och drömmar som liksom går i krasch.

Öppna ögonen och se

Igår när vi var ute och sprang innan träningen stannade jag upp för att titta lite närmare på de träd som står på Stampens kyrkogård i centrala Göteborg. Träden har en djupt fårad bark som påminner om ett rynkigt ansikte. Fårorna slingrar sig längs stammen och jag var tvungen att följa dem en bit med fingrarna. Det var ett sånt där ögonblick av förundran.

Den där känslan leder mig in på Kertsin Ekmans nya bok Herrarna i skogen. Den ska jag läsa så fort jag kommer över den.

Årets falsett

112590-1172


Om du vill ha något nytt och fräsch till skivsamlingen så köp
Life in Cartoon motion med Mika.

Inte ett trist spår på hela skivan och vilka härliga teckningar han bjuder på. Kolla in hemsidan för mer.

Journalister och andra fåntrattar

Åter igen har journalister visat hur duktiga de är på att vrida ut så mycket som möjligt ur en nyhet. Efter gårdagens sista två  avgörande kvartsfinaler i hockeysluspelet har GP idag den här rubriken:

Allt pekar på en västsvensk final

Man placerar alltså Jönköping/Huskvarna och Karlstad i västra Sverige. Och visst, om man jämför med Linköping och Örnsköldsvik är det ju västra Sverige. Men kom igen, det luktar "locka läsare genom att spela på patriotism och ta åt sig så mycket av andras ära som möjligt".


112590-1171


Annars ska det bli intressant att se Erik Fichtelius dokumentär om Göran Persson. Första delen sänds ikväll. Fichtelius har följt Göran under tio år och det borde ges nytt ljus åt en hel del händelser under åren. Jag hörde en liten snutt ur dokumentären på P1 imorse då Göran talade om Carl Bildt. Det var från strax innan Bildt avgick som partiledare 1999.

Jag undrar var han ska ta vägen killen...
Det är synd om honom...
Det var inte riktigt det här han tänkt sig, att så att säga sitta där och träta med Bo Lundgren och Hökmark och gänget, utan det var något annat. Det är svårt för honom.

Nu jävlar

Jag blev inspirerad av matchen mellan Pixbo och Balrog igår. Båda lagen visade ett bra spel, härliga agressiva närkamper och en hel del vilja. Speciellt Balrogs glöd i tredje perioden då de hämtade upp ett underläge och vann matchen var kul att se.

Idag inleds första kvalveckan. Den toppas av en b-lagsmatch mot Frölunda imorgon. Hehe, den matchen ligger verkligen oläpligt men det är alltid kul med b-laget. På lördag spelar vi borta mot Kais Mora. Jag är oerhört laddad.


det bultar det bankar markant

Ikväll har jag och mina lagkamrater, tillika goda väner Frida och Sara, varit på Storan och lyssnat till Lisa Ekdahl. Det var en avskalad och skön konsert, Ekdahl körde som vanligt sitt härliga, knäppa scenspråk. Som sista extranummer kom min favorit Natten skyddar dom älskande. 

För övrigt tror jag att jag nästan bestämt mig för att jag vill höra Jag tror han är en ängel i kyrkan på bröllopet.

Knökat på Zara

Vi var i Kungsbacka igår och spanade in Zara-butiken som öppnat på Kungsmässan. Det är en stor och fräsch butik men utbudet imponerade inte på mig. Det kändes inte tillräckligt hett. Men jag såg inte så bra heller eftersom det var knökfullt. Drivor av tjejer i övre tonåren kan bli påfrestande.  

Så jag kom hem med två toppar från H&M, wie immer.

112590-1168 112590-1169

Apocalypto

112590-1167

Bild:
Bio.nu

Jag var på Mel Gibsons Apocalypto igår. Den var sevärd, men inte mer. Manuset hade brister och den historiska faktan som jag hade hoppats skulle komma fram var minimal. Filmen utspelar sig då Mayariket då det håller på att gå under och följer unge Jaguar Paw då han flyr genom djungeln. Typ.

Mel Gibson är en man som gillar att skildra historien genom brutalt våld; Braveheart, Passion of the Christ och nu Apocalypto. Halsar skärs av, huvuden kapas och blodet sprutar stup i kvarten. Det blir lite, lite för mycket. 

Angående manusets brister så fanns det mycket att fundera över hur det egentligen gick till. Avstånden i regnskogen var inkonsekventa, jag undrade över vad som hände med några personer, vars öde lämnades åt fantasin. Därtill fanns en del löjliga scener, när spanjorerna landstiger eller när ett barn föds i vattnet exempelvis.


Ring my bell

112590-1163
112590-1162112590-1161

Så blev min egenhändigt designade tischa. Ring my bell Will Ferrell står det på'n. Otroligt fyndigt enligt min kontext.

Livet är kort, men timmarna äro långa

Idag har Roy tagit årets första dopp. Han sprang rakt ut i Härlanda tjärn när vi var ute och morgonjoggade. Solen lös, Roy hoppade runt och frustade i vattnet och det var min födelsedag. Det var en fin morgon.

Nu när Roy nästan torkat är hans päls som änglahår. Mjuk och len och fluffig. Han är en bra hund, den där Roy.

112590-1160

Bilden är från förra året då vi gick morgonpromenad till Västra långvattnet (djupt inne i skogen) några gånger.

!

112590-1159112590-1158
112590-1157112590-1156


26 jordsnurr

112590-1155

Den här illustrationen fick jag av min coola bästa barndomskompis Emma. Tack Emma, jag älskar hemmagjorda kort. 

För övrigt säger jag som Bart och Michael Jackson. (Klicka på texten.) 

Imorgon har Herbert och Gilbert namnsdag...

... och det är något visst med 16:e mars. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, med nåt är det.

Nåväl, vi ska avverka 15:e först och idag har jag mycket tid till
mina nya böcker.

112590-1153112590-1152


Emmaus Fyndmarknad, Backaplan

112590-1150112590-1149
112590-1148112590-1151


Vad mer kan jag säga än att jag hittade ett par Wayfarers-nästan och ett par röda pumps för en femtilapp.


Sol

112590-1145

Vårkappan åkte på idag.


På tal om Sverigedemokrater...

Personer som läser böcker är mer positivt inställda till invandring än personer som inte öppnar böcker. Det visar en studie som SOM-insitutet vid Göteborgs universitet gjort. I den grupp som läser lite anser 66 procent att Sverige ska ta emot färre flyktingar medan 37 procent av bokläsarna delar den uppfattningen.

Min slutsats: man lär av att läsa.


Sd är tydligen inte bara kritiska till invandrare utan kvinnor också

Fan vad irriterad jag blev i morse då Ekot rapporterade om Sverigedemokraterna som fiskar röster hos Kristdemokraterna genom att inta en åtehållsam inställning till abort.

På debattsidan i den kristna tidningen Dagen skriver en lokal företrädare för Sverigedemokraterna att partiet inför nästa val kommer att vara ensamma om att försvara familjen, och att vilja införa en mer restriktiv abortlagstiftning.

(Saxat från
sr.se. Läs gärna hela nyheten.)

Jag förstår inte hur man kan vilja införa en restriktiv abortlagstiftning. Idag. 2007. "Försvara familjen". Pyttsan! Det låter snarare som att man är rädd för de nya formerna av familjer som upptått i samhället och att männens maktställningar kommer att rubbas.

och själen bräddfull av glädje och sorg

Veckans låtsläpp:

Sofia Karlsson gör Peps Perssons Jag spelar för livet.

Glädje.

Det är ny-tatuerings-varning på frasen i rubriken till detta inlägg. (För den som inte vet har jag en annan diktfras tatuerad på armen.)


Jag spelar för livet jag våndas, jag njuter och säljer min möda på månglarnas torg.


Den vida vitterheten

image1144

Jag fick äntligen hem
böckerna från Adlibris bokrea idag. Egentligen läser jag just nu på tre andra böcker samtidigt som jag lyssnar till Flickan som lekte med elden på talbok. Så det var lite förhastat att direkt börja läsa Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.

Så fort jag lyssnar klart på talboken ska jag ägna mig enbart åt Hjalle S.

Sedan Gregorius, och sedan Rand. Å, Rand är så bra. Läs den.

Roy the murderer

112590-1143

Vacker tass

112590-1140112590-1139

Nu har Roysan och jag varit ute och sprungit. Roy har svettband kring tassen och började med pannband men slängde av det när det blev för varmt. Nu är han härligt guldig i pälsen efter att ha fått lite färg av det vackra solljuset.

Jag har alltid gillat rosa eftersom det rimmar på Åsa

Visst spritter det i kroppen när våren börjar komma och solen värmer så skönt som det gör i Göteborg just nu? Dags att kasta bort vinterstövlarna, lägga undan den tjocka, sticksiga koftan, ta av den tunga vinterjackan och ta på den chockrosa vårjackan som jag köpte på H&M idag. Jippi!


112590-1136112590-1135


En kväll full av framgång

Topp tre från lördagskvällen:


1. Carola har varit i Vitryssland. JAG MED! Belarus är liksom min grej. Koolt.

2. När Magnus, om the Ark vann, lovade att dansa och göra de bensparkar som Ola Salo gör i melodifestivalnumret. Vi är rejält småförtjusta i Ola och arkarna här.

3. När jag gissade rätt på att det var Tomas Andersson Wij som sjöng covern på En evighet som inledde sändningen. Jag drog till med något och hade rätt. Allmänbildning på hög nivå!

Claims that I am the one

112590-1125112590-1127

Här är mina nya födelsedagsjeans som jag fick av Magnus i förskott.

Idag ska jag till Svenska Mässan och göra en artikel.

Segerns sötma

112590-1128

Jag måste bjuda på den här bilden från seriesegern förra veckan. Den illustrerar mitt starkaste minne från glädjen direkt efter slutsignalen. I mitten står jag och kramar om Frida och toklipar. Vi stod så en bra stund och det var så underbart för Frida grät också och det kändes bara så himla lyckligt.

Notera vår tränare Klister Ström som står i vänster bildkant och är nöjd.

Internationella kvinnodagen

Det är viktigt att komma ihåg att internationella kvinnodagen inte bara är en dag för högröstade feminister utan främst ett tillfälle att uppmärksamma de problem som finns i Sverige och världen. Mäns våld mot kvinnor, lönefrågan, rätt till abort, sexuellt våld och trakasserier och hela snedfördelningen i maktrelationen.

Det är verkliga saker som händer nu och här.

Tänk på det innan du klankar ner på en feminist nästa gång.


Bra svar!

 utseende:
Det är bra att se bra ut. Och det gör de flesta.


Årets kvinna, Linda Hammar svarar på kortfrågor.

Konsert ikväll

112590-1122

Ikväll ska jag lyssna till
Sofia Karlsson som kommer till Ale gymnasium och spelar. Jag ska recensera för Alekuriren och fick även en biljett till min mor som gärna ville gå. Gött när man kan utnyttja sitt journalistyrket till privata intressen.

Foto: Magnus Selander

Absolutely no decorum what so ever

Mina innebandyskor är klibbiga och doftar från champangeruset i omklädningsrummet efter seriesegern i lördags.

Champangen kommer inte att tvättas bort förrän kvalet är avgjort. (I början av april dvs.)

I april kommer the Arks nya skiva.

Mos.El

God el pressar priserna så mycket som det går. Och överskottet går till välgörenhet.

Jättebra.

Men om de får ett överskott, kan de väl inte pressat så mycket som de kan?

Hm, I don't get it.

Hej hopp Hi top!

112590-1115


112590-1121112590-1120112590-1119
112590-1118112590-1117112590-1117


Ett par tjusiga
Reebok Freestyle Hi Top är numera mina. Jag var på jakt efter ett par rosa men valde till slut vita för det är lite lättare att kombinera. Och så är det fräscht med vita skor till blå jeans. På sportaffärens junioravdelning finns skon upp till 38 (de är stora i storlekarnma så de passar säkert en 39:a) till halva priset.

Öka abortturismen!

Många inom Kristdemokraterna gillar inte att socialminister Göran Hägglund vill att utländska kvinnor ska kunna komma till Sverige och göra abort.

I Sverige har vi fri abort till 18:e veckan och i många andra länder går gränsen vid 12:e veckan. Och så finns det länder som Polen där det nästan är helt förbjudet. Kritiker till Hägglunds förslag menar bland annat att Sverige med en sådan lag skulle förlänga andra länders tidsgräns, eftersom kvinnorna kan åka hit och genomföra aborten. Abortturism är ett ord som nämnts.

Jag ser gärna att Sverige blir känt för abortturism. Om det kan hjälpa kvinnor i andra länder så skiter jag i vilket rykte landet får. Det är väl dessutom bara positivt att andra hör att landet är öppet och frisinnat och humant.

Läs mer
här och här och här.


Zorros död

Niklas Jihdes omtalade krönika där han menar att zorro-finten är innebandyns död, typ håller jag med om. Jag gillar inte zorro heller, det ser asfräckt ut men inte under spel tack.

Jihde har fått mothugg för krönikan vilket är löjligt.

Det är inte helt ovanligt att överdriva något i krönikor, för att väcka debatt, provocera och synas.

Ungefär som när JämO ville att Sverige skulle bojkotta fotbolls-VM i protest mot den väntat ökade prostitutionen i Tyskland under turneringen. Klart Borgström inte trodde att svenskarna skulle stanna hemma, men han fick igång en debatt om ämnet.


SÅ JA!

112590-1105


Så ska det se ut i omklädningsrummet när serien är slut!

Så har jag vunnit
ettan zwei mal. Mwoahaha.


Nervöst och flamsigt på matchdagen

112590-1103112590-1104
112590-1105

Roy, måttligt road: Okej, kan vi gå ut nu?

Den bästa dagen är en dag av törst

Det är vägen dit som är mödan värd, skrev Karin Boye.

I can see her point.

Men mödan under vägen är inte värd något om man inte kommer fram till målet.

Idag ska vi fram.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr


Det är alltså så här att
RBK Göteborg i afton spelar om vinsten i divison 1 södra. Motståndarna Backadalen behöver ta poäng för att vara säkra på att inte åka ur serien. RBK har siktat på den här vinsten i tre år och jag personligen i fem år sedan division 1-vinsten med IBF Älvstranden 2002. 

Från barnsjukhuset i Minsk

Jag läste precis några rader i Vitryssland - 89 millimeter från Europa som jag vill dela med mig av. Det handlar om följderna av Tjernobyl-olyckan och cancersjuka barn. Författaren Kjell Albin Abrahamsson besöker, precis som jag gjorde i höstas, ett sjukhus utanför Minsk.

På den stora barnavdelningen i Minsk slogs jag än en gång av det karekteristiska som gör Tjernobyl-barnen så lika varandra.Det beror på skalligheten, den slocknade blicken, det vänliga leendet. 

Precis så där var det. Barnen var så vänliga och log medan ögonen var tomma och oerhört sorgsna. Och så skalligheten som alltid förknippas med cancesjuka barn, de som drabbas av Tjernobyl i synnerhet.

Vet du inte så mycket om vad som hände efter Tjernobyl så läs på. Det är intressant och skrämmande läsning full av skräckfilmsbilder.

Vitryssland - 89 millimeter från Europa av Kjell Albin Abrahamsson är en början.
Svetlana Aleksijevitjs Bön för Tjernobyl likaså.


Our biggest fan

112590-1102112590-1101

Roy laddar för fullt inför
ödesmatchen imorgon. Det går inte att missa vilket som är hans favvolag.

Valhalla. 17.00.

Be there and be □.

Det blåser på månen

På lördag natt inträffar en månförmörkelse. Vid tolvslaget ska månen vara helt förmörkad och timmarna före och efter ska den vara vackert rödskimrande.

Hoppas på klart väder och gå ut och kolla!