När minnena slår ut som en blomma i bröstetFör mig handlar inte slutet av oktober om maskerader och amerikanska traditioner. Det är Allahelgona och tid för sorg, eftertanke och saknad.

Tisdag

112590-1950112590-1949

Basic cable

Jag fortsätter att läsa Dan Brown och har nu gått på I cirkelns mitt. Den är inte alls lika bra som Da Vinci och än så länge inte lika händelserik som Änglar och demoner men om jag känner Brown rätt så kommer det väl lite längre fram i boken. Slutet av Änglar och demoner är verkligen asjobbigt med tvära kast sida upp och sida ner. På gränsen till överdrivet. Men läsvärt.
Vädret visar sig från sin värsta sida idag. Kallt, blåsigt och regn. Inte mö att hänga i granen.

För mitt hopp är en skadsjuten kråka

112590-1945112590-1944
112590-1943112590-1942


Korta byxor och nedhasade strumpor är min grej just nu.


Aftonens visa:
Flickan och kråkan - Sofia Karlsson eller varför inte Mikael Wiehe

tjetvjerk

112590-1941
четверг


När Britney Spears blev poppis i slutet av förra århundradet uppgav hon att babyblue och babypink var hennes favoritfärger. Om jag inte hade vetat det innan så förstod jag när jag hörde detta att vi inte skulle dra jämnt. Men, se, idag kändes en rosa halsduk och ljusblå skjorta så rätt för mig.


oktober skäller som en raggig hund

112590-1934112590-1933
112590-1932112590-1931

Under natten och morgonen har det stora trädet vid våra parkeringsplatser släppt nästan alla sina löv. Som om trädet kämpat flera veckor men till slut gav upp allt.

Höst

De släpande dimmorna, morgon och afton.
Där står den gamla eken och hostar.
Hur lätt det var att andas den gången
när gulärlan plockade tagel i törnrossnåret.


Werner Aspenström


and the Amazing Technicolor Dreamcoat
Claims that I am the one

Snart tillkännages vilka som nominerats till årets Augustpris. Jag gillar Augustpriset, det är folkligare än Nobelpriset, det beror givetvis på att August ges till svenska böcker medan Nobel gäller hela världen, men ofta tycker jag att titlarna som vunnit eller nominerats till August är bättre än Nobelvinnarnas verk. Sedan har jag varit med och tävlat i lilla Augustpriset också och det var ju spännande.

Jag hörde en så himla bra grej på radion i morse. Om livet som komsumist. Att man hittar sitt jag och definieras av vad och hur man konsumerar - inte vad man tänker. Fy, så träffande.

112590-1924112590-1923
112590-1922112590-1921

Åter till AfrikaDen här blusen är det finaste som Ellos producerat under hösten. Jag har gillat den från första stund men det krävdes att Emma lånade den och var vrölsnygg i den för att jag skulle börja använda den.

En norrbagge

Förmodligen som en föjd av att hantverk blir mer och mer populärt igen blev jag sugen på en lusekofta för några veckor sedan. En i nyskick är lite för dyr för min smak så jag förväntade mig att få leta ett tag i andrahandsbutikerna. Men så sprang jag direkt på en på Emmaus igår. 95 coronas. Sticksig som fan men fin.


Ett ambigram är ett ord eller logotyp, som bildar samma ord även om man vänder det upp och ner.Igår anlände den fina, tunna klänningen från laredoute som beställdes i augusti. 141 spänn kostar den på rean just nu.

Jag har äntligen kommit mig för att läsa Änglar och demoner av Dan Brown. Browns Da Vinci-koden tyckte jag mycxket om och Änglar och demoner är väl inte en fortsättning men handlar om samme professor. Det är inte riktigt lika historiskt och eggande konspiratoriskt men boken fungerar bra som spänningsroman.

VäntanDet absolut tråkigaste med mitt jobb är när jag försöker få tag i person som jag ska intervjua och jag precis talat in ett meddelande på telefonsvaraen. Då är det bara att sitta och vänta på att hon ska ringa upp. Och det kan bli när som helst under dagen. Eller inte alls. Jag vill inte ringa igen för snart för då känns det lite hysteriskt samtidigt som jag tänker att folk som inte är så anträffbara under kontorstid alltid har mobilen på sig under lunchen. Men hur kul är det när man blir störd av media mitt i maten egentligen? 

Typiskt, Tre Typare

Jag har lyckats komma över två foton från klassfesten. (Bra jobbat med kameran, Emma!) Som vanligt när det gäller min och mina två bästa vänner Emma och Linda så blir det bara kort på oss och inte på alla andra som man kanske ville föreviga. Eller, förresten, Emma och Linda är ju viktigast och då är det väl käckt att ha en massa bilder på dem. Alla foton från våra innebandyäventyr i yngre dagar är likadana - inga av de andra lagkamraterna, bara E och Q.

112590-1912112590-1911

Förtryck männen

Per Ström har kommit med en ny bok där han menar att männen är förtryckta inom flera områden men att vi aldrig talas om om den typen av diskriminering Han påstår att feminismen bara låtsas slåss för jämställdhet men vill i själva verket ge all makt åt kvinnorna. Han debatterade i P1-morgon i morse.

Det som är positivt är att han likställder könen. Att kvinnor lika gärna kan omfattas av allmän värnplikt och han höjer värdet på att vara hemma med barnen och ta hand om familjen. Män har ju exempelvis sällan övertaget i en vårdnadstvist.

Men det är tråkigt att han tar extrema åsikter inom feminismen och påstår att det är grundidéerna. Feminism handlar om jämställdhet för båda - inte strävan efter ett matriarkat.

Det är också så himla tråkigt att man måste uppmärksamma småsaker bara för att männen börjar bli oroliga. Om man jämför, både idag och historiskt, har maskulinismen inte så mycket att komma med.

Lögn och förbannad dikt

Att vara impulsiv medför en del ånger men också många nöjda eftertankar. Som att kapa av de här jeansen till en lite kortare modell. Helrätt. Sonny, limpan i övre vänstra hörnet, borde kanske tänka efter innan han impulsivt slänger i sig all mat han kommer över.

Joshua fit the battle of Jericho

Idag åt vi buffé till lunch. Medan mamma är i Kenya och överväldigas av människor som har otroligt mycket färre slantar i plånboken än vi,  satt jag och mölade i mig äcklig amerikansk pizza tills jag rullade ut. Jag förvånas gång på gång över hur snedfördelad världen är och, i nästa led, över hur jag gång på gång måste påminnas om den för att uppskatta det jag har. Samtidigt blundar jag för den. När vi var i Kairo för många år sedan och omringades av fattiga barn fick vi gå och sätta oss i turistbussen för att det var så jobbigt. Snacka om att blunda.


112590-1902112590-1901Klassfesten gick bra. Det var kul men inte överdrivet. Arragemanget var däremot kasst. Det finns alltså ett företag som pyslar med att ordna återträffar - borde de inte kunna göra det lite bättre? Det var kul att återse de som varit trevliga under grundskolan och gymnasiet. Som en av mina gamla klasskamrater uttryckte det: jag har aldrig mött sådan låg respekt för andra människor som som under högstadiet. Det sammanfattar högstadiet ganska väl tycker jag. Visst hade jag och mina bihang Emma och Linda skitkul, men det var mest utanför skoltid.

Angående klädvalet så blev det den lilla svarta.

There's a crisis going on in here

Det som är bra med att ens vänner bor i andra städer, typ Lund och Luleå, är att man kan köpa likadana kläder utan att riskera att se ut som tvillingar eftersom man träffas så sällan. En annan bra sak är att de får chansen att utbilda sig till sina drömyrken men det har inte med saken att göra. Jag vrålkopierade min Emma idag när jag kastade mig över den här rutiga saken från Åhléns när hon stod och pillade på den.Imorgon: klassfest.
Idag: VAD SKA VI HA PÅ OSS?

På tal om högstadiet så gillade Lund, Luleå och jag Yrrol då. Hehe.

Äntligen...

...fick en kvinna Nobelpriset i litteratur. Att så få kvinnor fått priset har inte att göra med att kvinnors verk har sämre kvalitet utan att akademien består av män som känne rigen sig i andra mäns texter. They got to think outside the box, people. 

112590-1898

Här i min mammas fina hus är det så kallt att jag kan ha både underställ och varmaste koftan på mig och ändå frysa. Mamma måste vara tokig.

Jambo

112590-1897

Min mor är i Kenya och härjar så jag är hus- och kattvakt just nu. Här surfar vi med modem vilket kan få en otålig själ att explodera.

Kadish

112590-1888112590-1887

Jag slog till på en skitful, härlig avkomma från 90-talet på Myrorna igår. 35 spänn. Så mycket guldtråd, så smaklös, så rolig.

Och jag ska bära det här minnet som vore det en skål bräddfylld av nymjölkad mjölk.

112590-1892112590-1891
112590-1890112590-1889

Ny kavaj från Myrorna, 45 kronor.


Döden: Jag sågar ner ditt träd eftersom din tid är ute.
Skat: Det går inte, jag har inte tid.
Döden: Har du inte tid?
Skat: Nej, jag har min föreställning.
Döden: Den är inställd, på grund av dödsfall.
Skat: Men mitt kontrakt?
Döden: Ditt kontrakt är uppsagt.
Skat: Min familj, mina barn.
Döden: O, fy skäms, Skat.
Skat: Ja, jag skäms. Jag skäms. Finns det inga undanflykter, inga särskilda regler för skådespelare?
Döden: Nej, inte i det här fallet.

Det sjunde inseglet gick på tv 1000 imorse. Himlabra. Aldrig har en middag bestående av smultron och mjölk lockat så.

Ingenting

112590-1886


Jag har styrt in i gamla hjulspår igen och tycker att
kents senaste är jättebra. Det blir aldrig som Isola och Hagnesta Hill men det är fortfarande bra. Jag hyser en hatkärlek till Joakim Bergs uttal, ibland låter det som om han sjunger med mat i munnen och det är lite störande tycker undertecknad. Men annars känner man igen kent-soundet, den här gången täckt av ett popigt synthströssel.

Jag fyller år på samma dag som Joakim Berg - my greatest achievement in life.

Albumet Tillbaka till samtiden släpps nästa vecka. Jag ska hänga på låset på, ehhh, cdon.com. (Finns skivaffärerna kvar?)

Ode to a blue beret
Den här härliga, jääättestora baskern finns på Indiska just nu.
en ponny, två ponniesar

112590-1882112590-1881


Jag har drabbats av skrivkramp och innan deadline ikväll måste jag skriva två reportage och en artikel. I vanliga fall brukar jag stänga ner datorn och göra något annat en stund när inspirationen tryter men det funkar inte just nu. Blä.


That is all beyond me
Idag hade jag jobbat klart klockan 9.45. Två intervjuer bokade och fotografen ringd. Så jag ska ge mig ut och cruisa lite för att slå ihjäl några timmar innan träningen. Inviger mina second hand-boots. Hej då Roy.

Därför får K-fed ta hand om barnen

Senast i nyhetsflödet:

Sven Erik Magnusson slängde gitarr på kvinnor

Krigsbokstäver på Aftonbladets löpsedel.
Tanken: Shit, he's gone mad and went beserk and killed a couple of women.
Nyheten: Han slängde in en gitarr i publiken som träffade två tjejer. Grejen ingår i showen (cooooolt!) men publiken var inte med på noterna.


Brittan förlorar vårdnaden av sina barn

Å, så gott det är att njuta av hennes olycka. Hennes före detta livvakt ska ha uppgett i rätten att hon går naken framför sina barn. Sweet mother of Jesus, hon borde låsas in för en sån frukstansvärd sak. Nä, jag tycker rikigt synd om Spears, hoppas hon klarar sig ur detta och kan hitta nåt slags lugn i livet.


Dagens bok från Expressen är
Doktor Glas. En bok som är uppskattad av väldigt många, men jag tycker faktiskt inte om den så himla mycket som alla de där andra gör. Men den måste abslout läsas eftersom det är en sann klassiker som aldrig blir inaktuell.

Then why is he making out with Satan?

Denna vecka uppmärksammas böcker som blivit bannlysta från t.ex. skolbibliotek i USA.  Böckerna har upprörande innehåll som homosexualitet eller olämpligt språk. Toni Morrison har lyckats få böcker bannlysta och andra böcker som har bannlyst tidigare är Vredens druvor, 1984 och Flugornas herre. För att inte tala om stackars Harry Potter. Min bild av dumma, naiva, vita medelklassamerikaner blir bara starkare när jag hör sånt - att bannlysa böcker, tsk, tsk, tsk.  Det är ju sånt som förekommer i hemska diktaturer.

Ett annat kul exempel.