Män är knähundar




Idag dök den gamla goa klassikern män är djur upp i radio igen. Det var i P1-morgon som man diskuterade hur två tjejer blivit avvisade från badhuset i Fyrishov, Uppsala för att de inte haft någon bikiniöverdel på sig. En av anledningarna till att kvinnor inte får bada topless är säkerhetsskäl. Det vill säga att skydda dem från sexuellt ofredande. Det var här män är djur kom in då en av tjejerna som badat utan överdel sa att det är fel att tro att män inte kan kontrollera sig när de ser ett par kvinnobröst och att det är att säga att män är djur. Och det är ju helt rätt, även om jag smålog när uttrycket uttalades - skulle vi inte glömma det där och gå vidare i jämställdhetsarbetet.

Nu ska i alla fall tjejerna som blev avvisade anmäla händelsen till JämO därför att ingen, varken man eller kvinna, ska bli diskriminerad på grund av kön. Det som var bra med diskussionen i morse var att man talade om jämställdhet för alla, män som kvinnor som etnisk bakgrund och så vidare. Jag tror att det är mot det hållet vi måste gå för att komma vidare. Att inkludera alla och inte bara tala om diskriminering mot kvinnor. På så sätt kanske vi dessutom får med oss alla män som sparkar bakut så fort de hör ordet jämställdhet.

Men.

Sättet att få uppmärksamhet. Att bada halvnaken och hävda sin rätt att göra det känns aningen fjantig. Det finns så många allvarligare saker att anmäla till JämO.


Kommentarer
Postat av: Tobias

Snygga bilder

2007-09-19 @ 10:50:57
Postat av: Åsa

Det var snällt sagt

2007-09-20 @ 12:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback