Hopp i sängen och ha det braHopp i sängen i väntan på att det ska packas klart. Jag har ätit blåbär och är blå om läpparna.


Snart Roy, så är vi på klipporna och du kan rusa ut i havet och sticka ner nosen under vattnet i jakt på sjögräs. Upp med huvudet och vädra i havsbrisen och skaka dig i vattnet, fast det knappast gör nån nytta. Upp och lägga sig och somna i värmen. Sedan ett grisöra på gräsmattan medan solen går ner och grilldoften sprider sig. Heja solen och värmen!

HoochBästa musiken att populera en hemsida till:

Soundtracket till Scrubs, säsong ett och två och tre och fyra.

Psst... soll ich Ihnen ein Geheimnis verraten?


Pappas squaredansskjorta.

Jag har tydligen börjat med en ny grej;
att skriva rubriker på andra språk än svedskij.
Inte med mening faktiskt.
Jag älskar språk.

Tom Yames mi dia primeroIdag är första dagen med mitt uppdrag för reklambyrån.

O thou that tellest good things to Zion

      


Igår var jag och min mor i Härlanda kyrka och lyssnade på
Händels Messias. Det var vi och hela Härlandas samlade pensionärskår. Det var jättebra men vi gick i halvtid. Vi hade ont i ryggen och svanskotan båda två och traskade ner till pizzerian och tog varsin kebab istället. Två helt skilda kulturupplevelser på samma kväll med andra ord.

Missä miehet ratsastaa

- Den här låten är väldigt lång för att vara tre minuter.
Bästa kommentaren under lördagkvällen.

Need I say more?

Jag kollade igenom tv-tablåerna för att se om det kommer nån sevärd film i afton. Kan upplysa om att det  vid midnatt kommer en film som heter Fuck på Canal Plus. Behöver jag säga att det är en erotisk film? En sån film behöver liksom inte heta nåt annat, genialt. Dock har jag förmodligen somnat klockan tolv så jag missar den.

Tyvärr...

Att EU eller inte EU


Ska man rösta på Mp så bör man nog sluta handla på postorder (transporterna tänker jag på här). Jag har gjort ett avvecklingsprogram åt mig själv. Eller avvänjningsprogram kanske jag ska kalla det.
Sak samma. Här är bara klänningen postorder, allt annat är köpt på riktigt.

Miljöpartiet ska rösta
om huruvida de ska ta bort sitt krav på utträde ur EU eller inte. Om kravet försvinner från partiprogrammet seglar Mp upp som det parti som jag förmodligen kommer att rösta på 2010. Jag tycker att det är orimligt att ha ett sådant krav och vill att vi ska vara med i EU. Miljöpartiet behövs i EU dessutom. En stor sammanslutning som EU har större möjlighet att göra något åt klimatförändrinagrna än vad vi skulle ha som ensilkt land utanför EU. Jag hoppas att Mp tar bort sitt krav.

Två nyanser av jeans


500 kronor för en timma

- Varför har du inte hittat dig själv? frågade spådamen mig igår.
- Jag vet inte, viskade jag med en klump i halsen.

Hon öppnade sessionen med att säga att hon direkt kände mycket sorg och ilska inom mig. 
-Det börjar bra, tänkte jag bittert.
Sedan handlade mycket om min
far. Och att jag ska hitta mig själv. När hon skulle spå min vänsterhand var hon tvungen att stanna upp och tänka en stund vilket var rätt obehagligt. Det var tydligen många ovanliga linjer i mina händer. Usch, vi tror inte på spådom va?

Nåväl, karriärfrågan fick jag egentligen inget bra svar på annat än att jag ska hålla på med något konstnärligt. Det var inte helt fel att läsa vidare till något annat men konstnärligt var bäst. När hon nämnde att jag gillar kläder övertygade hon mig om att spåtanter regerar. Jag skulle även bli en bra psykolog eller hålla på med det som hon själv håller på med.
- Du har nära till det mediala, det syns i dina ögon, sa hon.
Så, nu ska jag bli spåtant.

Summan av kardemumman är att jag fick bekräftelse på att jag egentligen borde hålla på med något fritt yrke av konstnärlig art. Det visste jag innan. Journalist är väl något mer konstnärligt än byggingenjör. Men vi får se.

<3 Elaine

I hate men. But I'm not a lesbian.
Elaines bästa citat ur Seinfeld. Jag ÄLSKAR Seinfeld.
Kolla klippet som följer det härliga citatet.

kristallkulan


Vart ska jag?


Idag ska jag spå mig. Inte för att jag är helt säker på att jag tror på sånt utan mest för vägledningen. Jag är inte helt övertygad om att jag vill vara journalist och står och trampar villrådigt i ett vägskäl. Jag behöver alla råd och synpunkter jag kan få faktiskt. Till slut är det jag själv som ska fatta beslutet men under vägen dit har jag inte problem med att få höra andras åsikter. Om spåkorten har en åsikt så är de välkomna att säga den.

I skamvrån


tatuerade hus och kristen potatis


Jag måste motvilligt erkänna att jag blev isnpirerad av en av de stora
modebloggarna igår då
jag blev påmind om en grå kavaj med svart foder som hängt i min garderob ett tag. Jättefint
loppisfynd som rusade upp till förstaplatsen på kavajlistan
.
Dollar, dollar, dollar,
doll, dull, dull.
Priser, som variera,
glittra likt kristall.
Vid en disk på gatan
kan man köpa allt
från skära lakan
till broscher av salt.

Här var det luftkonditionerad luft, reservöron, pressad råttsaft, rökta indianskallar, uppstoppade supmagar, bilblommor, kattpip, mekaniska orglar, oljeslott, tomatblod, gammal glass, negerögon, bacillskräck, hemlagad mat, begagnade böcker, mumier, fågelblixtar, stenbyxor, vänlighet på flaskor, annonstyfus, kokt bil, råa rån, tatuerade hus, amerikanska snöplogar, pliktpaket, bränt höns, flyplanstårta, saltad rök, kristen poatis och en korg med pistoler. Mina damer och herrar!

Loppmarknad av Bo Setterlind

prestuplenije i nakzanije

I skymningen en mycket het dag i början av juli lämnade en ung man sin kammare, som han hyrde vid S-gränd, steg ut på gatan och började långsamt och nästan obeslutsamt gå mot K-bron.


Efter en fyllediskussion i lördags om Brott och straff kände jag att det var alldeles för länge sedan jag läste denna fantastiska bok och har därför satt tänderna i den igen. Det finns så mycket att fundera över i denna bok. Vinklar och vrår i människans inre som behöver upptäcksfärder för att förstås.

This is for all you music lovers out thereHörlurar för att inte störa grannen för mycket. Underbart linne från H&M herr.Att få sjunga högt och hur bra/dåligt man vill är det bästa jag vet. Ensam i bilen, när det kommer en bra låt på radion - lycka. Idag dammade mitt minne av Westlifes Fool again under en bilfärd. Jag är därtill inne i en period då jag måste sjunga Islands in the stream flera gånger om dagen.


Då voro bokarna ljusaLinda och jag kollar på hönor i Lund. Emma bakom kameran.
I love this picture.

Designstöld i gullregnens månad

112590-2308

Jag har gjort en
Minimarket-ripp off av en urfin, blockfärgad tröja från Monki. Gruvligt nöjd blev jag. Den är fin och skön som en sommaräng.

svar på tal

- Har du funderat på att avgå?
- /.../ Det har väl du också?

Anders Pihlblad (
han som hånglade med Ulrika Schenström) intervjuade ÖB Håkan Syrén i gårkvällens TV4 Nyheter. Militärer har humor.

16 maj

112590-2313

Jag har sytt en liten röd kjol.

The drummer boy from illinois went crash, boom, bang

Dagens låt:

Jailhouse Rock - Elvis Presley


Jag höll på att köra av vägen när Radio Göteborgs spelade denna härliga låt tidigare idag. Så hårt skuffade jag bakom ratten. Jag kan verkligen förstå att morsan älskade/älskar Elvis.

Min mor - hemma

112590-2306


Om jag hade haft apmycket pengar hade jag haft ett entourage av folk som jobbade med och för mig. Jag hade skickat ut mitt possy för att komma över Helene Schjerfbecks I hemmet från 1903. Jag har den som plansch och tröttnar aldrig. Så fin.

Suck

Jag vet inte, men blir man inte lite trött av ett sånt här inlägg?

"Jag vill städa snyggt."
 
Jag vill ha ork att städa överhuvudtaget. Och jag vill att det ska bli rent när jag städar. Är det väsentligt med dammsugarens utseende? Är inte det att dra utseendetfixeringen ytterligare ett steg för långt?

Axel Oxenstiernas länsindelning från 1600-talet håller tydligen inte måttet

Public service har köpt reklamplats hos mig:

- Revanschism är ett starkt ord.
- Nej då, cheddar är ett starkt ord. Eller just det, det är en stark ost.


Henrik Torehammar, Kvällspasset i P3 i måndags, i ett samtal om Sveriges nya regioner.

Henrik Torehammar i
Kvällspasset är asrolig. Lyssna på honom och hans man Johan Hilton om kvällarna, det är både underhållande och allmänbildande.

the message is clear

112590-2304112590-2305

Dagens låt:

Islands in the stream
Mr Kenny Rogers and the lovely Dolly Parton


Dagens Simpsons:

I book a lot of package tours to Dollywood and EuroDollywood. That's in Alabama.

Här på mitt golv bland skärvor och glas

image2303
Så här mysigt ska vi ha det på Slottskogsvallen. Jag, Macho Mango, Joakim och Kent-gubbarna.Så, då var biljetter till en sommarkväll med Thåström och Kent bokade. Först var det Håkan Hellström och Kent som gällde men så svepte Thåstömmen in och lockade mer.

Hoppas Thåström kör Karenina och Kent, ja de kan spela vad som, jag kommer må bra ändå.Till Håkan: Jag fångar dig på Liseberg istället, oroa dig inte. Puss.

jag ska springa åttan ikväll, så det är okej


112590-2297112590-2301
Yes, I love this jacket fråm hå och em. 

Mitt bästa bakningstips är att alltid göra lite extra smet eller deg så att du kan smygäta utav den utan att det blir för få småkakor på plåten eller att sockerkakan blir för liten.

This is what heaven smells like

112590-2295

Det här trädet står utanför vårt sovrumsfönster. Det doftar så ljuvligt att jag tror jag smäller av.

Man har sett så mycket.
Verkligheten har tärt så mycket på en,
men här är sommaren till sist;

en storflygplats - trafikledaren tar ner
lass efter lass med frusna
människor från rymden.

Gräset och blommorna - här landar vi.
Gräset har en grön chef.
Jag anmäler mig.Sommarslätt
Tomas Tranströmer
1966

Boootay

112590-2296


Det här inlägget älskar jag.
Så rätt på så många plan. Heja utfallsteg och knäböj. Heja höga midjan.

Åsa

 112590-2292
112590-2291 112590-2290Christian Slater och Kevin Costner i samma film, det är mumma det. Jag kan tydligen aldrig få nog av Robin Hood Prince of thieves som var min bästa film i tidiga tonår. Ibland är tv 3 bättre än SVT, men bara under Simpsons och Robin Hood. Annars har jag haft en solig helg i Sveriges bästa ort; Åsa. Havet somnade i solgasset och likaså gjorde hunden på klipporna.

09.00: Brudmarsch från Delsbo

Idag ska vi på kosläpp. Roy och jag orkade inte vänta på att Magnus skulle vakna lugnt och stillsamt så vi drog på lite svensk folkmusik på högsta volym för att få upp honom. Han kan inte bli sur när jag spelar Brudmarsch från Delsbo som vi gick in i kyrkan till när vi gifte oss.

Jag vill åka nuuu.

Prosit

112590-2286112590-2284
Tårtan från födelsedagskalaset igår.


Imorse nös jag typ sju gånger i rad. Och då snackar vi inga minipuffar utan riktiga karlanysningar som fick fönstersrutorna att skallra. Jag gillar att ta i lite extra när jag nyser, det är sådär smärtsamt skönt, som att vrida på en lös tand.

Dagens i-landsproblem

1. Det läckte tonfiskvatten från soppåsen hela vägen i köket, genom hallen och på varje trappsteg i svalen. Fy, vad äckligt.

2. Jag sitter i köket och skapar ännu ett mästerverk i form av en lokaltidningsartikel medan tv:n är på i vardagsrummet. Fy, vad jobbigt det är att höra Gilmore girls sådär i bakgrunden. Och sen när reklamen går igång... Oh my gådd vad störigt. STÄNG AV, någon, jag orkar inte resa på mig.

3. Jag har ätit JÄTTEmycket vitlök till lunch. Ikväll kommer hela lilla släkten för att äta smörgåstårta. Fyra mammor, en pappa, en bror, en hund och en syster. Fy, vad pinsamt att det stinker vitlök här.
Och samtidigt kan 100 000 ha omkommit i Burma.

Jag mår inte heller bra av att bära runt för mycket

112590-2281
Alexander Wang? Japp.

Väskor mår inte bra av att bära runt för mycket.

Så sa en väskexpert i Morgonpasset i P3 i morse. Visst, väskor blir slitna av hårt arbete men det blev ändå ännu en kommentar som visar på vår hysteriska överkonsumtion. Väskan uppfanns för att man skulle ha grejor i den. Jag kan också förstå att vissa väskor, skor och kläder är så fina och fantastiska att man hellre har dem som konstverk än använder dem, men citatet stör mig ändå.

Grattis

112590-2280
Puss.

Idag fyller min man år.
Shersminerna doftar ljuvligt och det är tillräckligt varmt för kortbyxor.

Någon dag kanske jag kör över dig här utanför

112590-2274

Det här är min favoritlåda i byrån just nu. Dels för att kläderna är vikta och inte ihopknölade som de annars brukar vara i mina lådor. Dels för att det är så fina färger. Just nu har jag en uppdelning efter färg i byrån, den här lådan är pastellavdelningen.

Det var det värt

112590-2278 112590-2277
Ett skärp, tio kronor fattigare.

I did my taxes last year

image2273

112590-2270112590-2272
Denna rosa t-tröja kommer från Indiska och är jättekäck. Idag behöver jag väga upp det söta rosa med en bad girl-dragkedja i byxbenet. Det får inte bli för sött liksom.Todd: Daddy, what do taxes pay for?
Ned: Oh, why, everything! Policemen, trees, sunshine! And lets not forget the folks who just don't feel like working, God bless 'em!


Idag får jag hasta iväg för att lämna in min mans deklaration. Han vägrar tydligen att fixa en e-legitmation så att han kan fiffla med avdragen på nätet. Åsa to the rescue.

Varför får jag inte på mig mina blåjeans?

112590-2268
Gammel bild.

I början av 2000-talet var jag under en kort period medlem på forumet på kent.nu. (Popochrockbandet Kent var mina idoler alltså.) Där kunde man diskutera allt, till exempel analysera Jocke Bergs knepiga låttexter. En tråd handlade om låten
Blåjeans. Jag, som inte var lika hysterisk som många andra kentfans och kan tänka mig att vissa textrader inte ska analyseras sönder utan bara är vackra ord, skrev en kommentar där jag trodde att låten helt enkelt handlade om att Jocke gått upp i vikt och därmed inte fick på sig sina blåjeans.

Lynchad, blev jag. Det var inte uppskattat att skoja om.

Då fick jag en insikt om att självdistans är en otroligt viktig egenskap här i livet.

Jag hörde på radion att Håkan ska gästa Kent under deras konserter i Strömstad och Helsingborg.


Himmelriket är här.