historien upprepar sig sannerligen och kortare intervall blir det
Asså, jag vill bara uttrycka hur knäppt det är att palladiums är på väg tillbaka. Det var den stora it-skon i slutet av mellanstadiet för mig. Hade låga svarta minst två säsonger i rad. De var de snyggaste skorna som fanns men sedan tog Adidas klassiska
handbollsskor över. De var så jävla snygga och jag hade de klassiska blå och möjligtvis, eller var det min syster?, de ljusare blå.

Ska man sia om att handbollsskorna kommer tillbaka om något år de också?

hello hello, it's been a while

Jag får alltid lite hjärtklappning och blir svag i kroppen när jag ska betala mina räkningar. Fingrarna darrar när jag knappar in på internetbanken. Måste vara en ovanlig åkomma det här. 

Jobbigt, Åsa.


Dagens låt: Big City Love - Laleh

vår, baby

det är vår, baby,
vem behöver skor?
hej där, sötnos,
skruva upp din radio


10 kilogram kärlek


ut ur askan

Saker som jag började längta efter när jag var strandsatt i Egypten (bokstavligt eftersom vi fick två extra dagar i solen på hotellet):

1. Roy. Fast jag saknar min älsklingsvovve bara jag är borta från honom en förmiddag så det var ingen överraskning.

2. Mamma.

3. Böcker. Jag läste ut alla de jag hade med mig plus två av de jag plockat med till Magnus. Den sista avslutade jag precis när vi började ana de sköna, mörka Härrydaskogarna strax innan landning på Landvetter.

4. Min portabla musikspelare. Hade jag inte med mig och jag saknade min musik så. På hotellet spelade de Opa opa typ varje kväll. Trots att jag lästa spanska med Elena Paparizou på gymnaiset så tillåter jag mig en Suck.

5. Flourskölj och dylikt. Jag orkar vanligtvis inte ta med mig alla skönhetsprodukter när jag reser. Små reseförpackningar kan jag sträcka mig till. Så efter två veckor salt och klor och varm, stilla luft var jag inte nådigt sugen på mina produkter. Som sagt, det krävs en del arbete för att få fram detta väna ansikte.

6. Träning. Kommentar överflödig.

7. Garderoben. Jag längtade efter att stå i min garderob på morgonen och fundera över vad jag är sugen på idag. Så mycket kläder, så få dagar i veckan.

8. Serier. Jag har ju inte kunnat pajretbäja hem de senaste avsnitten av The Office och 30 Rock. Eller kolla Seinfeld. Abstinens.

9. Kompisar. Strax innan vi åkte kollade jag och mina homies Emma och Linda på filmer från vår uppväxt tillsammans. Skolgrejer och lite innebandy. Under uppvärmningen till en match i Ale gymnasium typ 1994 körde vi "hörnet" och jag sprang allt vad jag hade med bollen fram till Linda som var målvakt och drog på värsta golfsvingen som blev en medelhård sorkdödare som gick på Lindas knä. Hon behövde typ bara sitta still för att rädda skottet.

Jag är så glad över att vi fortfarande orkar med varandra då och då, vi tre.

Och så innebandybrudarna förstås. Nu när folk från vårt gamla goa gäng som har varit bäst i Göteborg sedan 2004 börjar sluta spela känns det som om jag vill hålla fast alla och ha det lika kul som det alltid varit. Josse och Frida är ju kvar så jag får hålla till godo. Och så Hanna såklart. Som jag inte sett på sex veckor nu.

haaalleluja


Idag fyller min syster 33 vårar.


i resväskanNu har jag beslutat mig för vilka böcker som ska med på solsemestern. Det är otroligt viktigt att ha med rätt böcker för mig, att läsa i solstolen är det som gör en charterresa för mig. Rätt urval i bagaget är a och o. Nu blev det en amerikan, en politisk biografi, en som utspelar sig i svenskt 1700-tal, en om Tjetjenien, tre proletärromaner, en nobelpristagare, en om romarriket, en som utspelar sig i just Egypten. Göttgöttgöttgött.

which means that he created the heaven and the earth - in the dark!

Jag såg Ricky Gervais föreställning Animals på tv4 komedi igår. När han började läsa Bibeln skrattade jag mycket högt. Ni vet, mitt sånt däringa grova, mansskratt som får mig att bli övertygad om att det bor en liten karl i mig. Youtuba det
här. Inte mitt skratt alltså, utan Ricky Gervais. Riktigt dåligt syftningsfel där, men jag orkar inte skriva om'at nu.


kan. inte. ta. paus. från. innebandyn.

Förra helgen åkte jag, Lisa och Frida hela långa vägen till Växjö för att se när våra herrar åkte ur kvalet till allsvenskan. Jag passade på att fullständigt skämma ut mig på läktaren, när man är utanför sin hemstad kan man skrika vad man vill från publikplats tänkte jag och släppte alla hämningar. Det var en katarsisk upplevelse, jag är tillräckligt gammal nu för att inte bry mig om vad andra tycker tydligen.

I förrgår meddelade Surte man man drar sig ur ettan och igår vann IBK Gbg sista kvalmatchen till samma serie vilket man just nu inte har någon aning om huruvida det betyder något eller inte. Är det någon som vet vilket lag som får chansen när ett annat drar sig ur? Hur som helst, tro det eller ej men jag känner med tjejerna i Surte som fick det tråkiga beskedet. För oss som fortfarande älskar att spela innebandy och bryr oss om våra lag är det ett katastrofalt besked. Nu återstår att se om det blir näbbar och klor om favoritspelarna i Surte från oss andra lag i regionen.


Nu ska jag ta en påskaftonslöprunda. Pre-försäsong är ju i full gång här i Torpa. Men, Abbe!, jag behöver nya skor! 

brev från trailerparkenVi kände oss som ett white trash-par i förmiddags. Som om vi bodde i Mississippi, West Virginia eller Kentucky hade vi sprit, hostmedicin, coca cola, tabletter, odiskade glas, Subway-mackor, obetalda räkningar och smulor på köksbordet.

Förklaring: Vi groggar rom och cola så snart vi kommer åt, Mango är sjuk, we ♥ varma smörgåsar, räkningar är jag alltid sen med och smulor och disk - story of our kitchen always.

behind enemy linesJag har haft med mig en liten lunchlåda från Siaglass hele ugen.

Ni vet väl att GB-gubben ska gifta sig 16 maj på Liseberg? Världens halabalo blir det. Be there or be ◊. Nästan bättre än Josse och Peter och absolut bättre än Victoria och Danne Dee.