serenity now, insanity later

Jag testar wordpress lite grand nu.

stillnatljus.wordpress.com

Vi ska ha en blogg med skolan och jag orkar inte ha två bloggar igen. Så nu kanske det blir lite fart på mig igen.

Ja! Jag hittade inte på nåt nytt namn. asawall var upptaget och där tog inspirationen slut...


fotouppgift numero uno - inomhus


Jag älskar litteratur, konst och historia. Och så gillar jag foton med lite annorlunda utsnitt. Så sitället för att ta en bild på hela bokhyllan med allt sitt plotter känns det mycket mer talande att ta en närbild på en del av bokhyllan. Det blir mycket vackrare så rent konstnärligt dessutom.


En eftermiddag kom min man hem från jobbet och var "sjuk". Han la sig i sängen och låg kvar där till nästa morgon. Det blev en ögonblicksbild som är varm trots att den är så vit och lite suggestiv trots att den är så ljus.


Mitt intresse för Östeuropa artar sig i en liten samling av ryska dockor. Jag har ökat kontrasterna lite grand i den här bilden. De starka färgerna gör sig bra mot allt annat vitt. Jag gillar att leka med skärpedjup också.


Sonny. Mammas katt. Tjockast i Västra Götaland. Och goast. Annorlunda husdjursbilder är en annan av mina favoriter.


fotouppgift numero uno - utomhus


Fotat med lång slutartid. Precis utanför porten.


Spårvagnen susar förbi precis utanför.

 

Jag gillar hyreshus på kvällen med alla fönster som är upplysta eller mörka. Lägenheterna är exakt likadana men så otroligt olika beroende på vem som bor där. Jag hatar att använda blixten så jag accpeterar ofta lite suddiga kvällsbilder. Mycket finare och mer mystiskt liksom. Men denna är tagen med mobilkameran så det fanns ingen blixt ändå.Från balkongen bara. Det finns många intressanta vinklar och vrår i varje bostadsmoråde om man bara kollar lite extra.


bummer

Snacka om att jag hittat rätt utbildning. Vår första uppgift på allra första lektionen i tisdags var att skriva haiku-dikter. Vem älskar haiku mer än någon annan du någonsin kommer träffa på? Jo, Åsa Väggen Wall. Jag var helt lyrisk (i dubbel bemärkelse). Jag skriver ju haiku när jag är ute och springer eller går med hunden eller har tråkigt hemma. I live for haiku.

Vår andra lektion var en introduktion i fotokursen. Läxa till nästa gång: Fota din heminredning. Vem älskar att fota heminredning, hus , vinklar och vrår? Jo. Jag!

Det känns så jäkla rätt.Ni kan förstå att jag grät lite grand när CSN meddelade att de inte beviljar mig studielån.