what they did next

Om jag skulle få utse EU:s president skulle jag välja Trinny och Susannah.

Så är det sagt. Skönt att få det ur mig.

Om man saknar dem på tv så kolla in deras hemisda där de nyligen kört en självironisk serie om sin själva.

Underbart.


i have a lot of toilet ideas

Vi ser fram emot att få träffa dig och påbörja din utveckling mot en duktig, självgående producent av text, bild, ljud och kommunikation.

Så står det i antagningsbrevet från en utbildning jag har sökt till hösten.

Vilket fantastiskt sätt att välkomna nya elever! De tror på de elever de tagit in och de litar på sin kompetens att utveckla dem. Känns fint.

Och bra annorlunda från journalisthögskolan där man bara brydde sig om de med stort ego, som hördes mest under lektionerna och gärna körde över andra. Det är enligt mig ett problem inom journalistkåren, folk har för stora egon. Ta Peter Jihde till exempel - är han verkligen bra eller älskar han bara sig själv jävligt mycket? Min klass var full av liknande människor.

Nåväl.


New York, New York. The city so nice, they named it twice. Manhattan is the other name.
Michael Scott, The Office


la sportif

För en som har spelat i division ett i tio fucking years pirrar det till lite grand i lilltån när man nu kan ta del av de tre serierna på innebandy.se. Äntligen tre serier. Det efterlyste jag redan 2000.

Fint.

Och vi inleder med derby mot Älvstranden som är tillbaka i gammal god randig form, ja. Var det senast det blev 0-0 mellan oss eller? Kul match.

angående ikväll

RIBBAN! HAN MISSAR STRAFFEN! O, MY GOD WHAT IS HAPPENING? ALLT SKITER SIG FÖR GHANA!


Lasse Granqvist, en anledning till att älska public service.


feminist javisst

Jag är feminist. På riktigt. Jag ställer mig bakom definitionen till hundratio procent. Jag är så trött på att en hel del ljusskygga typer där ute stulit begreppet från alla oss som anser oss kämpa för kvinnors rättigheter, underordning och gör vad vi kan för att fördöma kvinnovåld i alla sammanhang. Men som också tycker att skuldbelägga alla män är fel väg att gå! Det finns till och med de som tycker att män alls inte bör uttala sig i den här frågan. Också ett märkligt sätt att vilja skapa förändring.  

Så skriver familjen Walls älskling Marcus Birro i en krönika i Centerkvinnornas tidning
Hända. (Varför läser jag den? Jo, min mamma är ju centerkvinna. Och jag måste erkänna att Centerkvinnornas syn på feminism, och arbete för jämställdhet är bra. Ska jag låta mig påverkas av valpropaganda och byta sida helt plötsligt? En så kallad kovändning. Jag älskar ju kossor! Detta tål att tänkas på.)

Marcus Birro for statsminister! Eller får man vilja ha en karl som statsminister när man är feminist? JAA! Det är ju det det hele går ut på. Jämställdhet handlar inte om manshat som så, så, så många Gudrun Schyman-hatare där ute alltid drar upp i diskussioner kring feminism.

Fast helst vill jag nog se Lotta Bromé som statsminister. Och Birro som något annat viktigt. Kung eller drottning kanske.

Här är andra kändisar som skulle kunna styra landet:
Ellen Degeneres, Jonas Gardell, Oprah, Pia Sundhage, Peter Settman, Peter Jöback, Annika Lantz, Babben Larsson, Ernst Kirchsteiger, Jane Austen, Aung San Suu Kyi, Will Ferrell, Elaine Benes.  
Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen.
Ur Svenska Akademiens ordlista.

Heja Gudrun!


Valet och kvalet. Who to vote for?brottsoffer

När jag kom ut till Toyotan imorse var det nån djävul som försökt sno den. Jag vet inte hur man gör när man stjäl bilar men tydligen hackar man jättemycket på tändningslåset med typ en skruvmejsel. FAN! Bilen stod kvar iallafall och inga rutor var krossade. Mina parkeringsmynt, runt 10 spänn och 39-kronorssolglasögonen var borta. Däremot hade de inte tagit mina ut-i-fall-att-knästrumpor i nylon eller de gamla innebandydojjorna. De såg väl inte affektionsvärdet i dem.

Sedan hade de varit på vår tredje bil som vi inte hunnit/orkat sälja ännu. Så där kan man inte låsa upp på förarsidan just nu. Ni som känner mig väl vet att alla mina bilar har haft detta problem. Jag har i flera år vant mig vid att öppna på passagerarsidan och klättra över till förarsätet. Alla bilar har haft lås som blivit förstörda av inbrottsförsök. Toyotan hade vi ju fixat för bara några månader sedan. Och nu är 67 procent av våra bilar handikappade igen. FAN!

Ska jag se något positivt i det hela så har spolarvätskan varit slut i Toyotan några veckor men inte vår tredje bil. Så imorse kunde jag ju se vart jag körde iallafall. Det var en upplevelse.

jag är hääääär

Finns det någon därute som inte gråter till Så som i himmelen när Holmfrid får nog av Arnes mobbing och Gabriella samtidigt bestämmer sig för att hon kan sjunga solo och så kommer Gabriellas sång i nästa scen?


Jag vet att jag är lite töntig nu men...

Fy fan vad bra.

Mossliket gör ett dödsryck så här i bloggtorkan

Vi talade om planering på träningen i tisdags. Att man måste planera sin vardag för att kunna träna och prestera så som en elitsträvande spelare måste göra. Och det är ju görbra för flera av våra yngre spelare borde ju spela i högsta serien inom några säsonger - om de vill.

Själv vill jag faktiskt erkänna att planering är en sak som jag är bra på. Allt är tydligen inte svart inom mig. Jag har alltid ätit bra, varit hysterisk med att få sova 8 timmar, inte supit skallen av mig varje lördag und so weiter.

Kolla på min frukost idag liksom: hirsgröt med linfrön, solrosfrön, valnötter, gojibär (I ♥ superfruits), banan och äpple. Och så fick jag plats med lite mjölk i skålen, fast jag gillar inte mjölk men annars hade det blitt litte törrt.

21.30 vill jag ligga i sängen, redo att sova. Det är lite svårt när träningen slutar 21.00, tur att jag bor en armlängd från hallen. 21.35 börjar The Office på Comedy Central och när det är slut 22.00 är det perfekt att släcka och söva. Just i tisdags sprack detta när jag zappade igenom de andra kanalerna och hittade Mosslikens gåta på Viasat History. Ett program helt i min smak.

Så tro't eller ej men just det där med planering känner jag mig nöjd med. Något måste ju även jag få vara bra på i denna annars så hårda värld.

Ikväll gör vi ett sista dödsryck innan juliuppehållet. Min hälsena har dock tagit time out, sjukskrivit sig och jag måste nog inse att jag bör vila den för att den ska sluta pocka på uppmärksamhet.