Nu är han avrättad

Jaha, så var han hängd, en av världshistoriens värsta diktatorer, Saddam Hussein.

Otroligt bra att världen slipper honom men synd att han inte dömdes för fler av sina mord. Som folmordet på kurderna. Även om alla vet att det var i hans regi så minns kanske inte historieböckerna lika säkert. Med en dom är det fastställt för eftervärlden vem den skyldige var.

Jaja, förhoppningsvis kan man räkna ut det ändå.

Kommentarer
Postat av: Foffe

Du har rätt!

Postat av: Junitjej

Vad gott att han inte lever längre! Man kan ju bara hoppas på att hans anhängare inte hittar på något dumt att göra nu.

2006-12-30 @ 10:32:25
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Åsa

Jo det är skönt att han inte lever, men som Carl Bildt nyss sa, det hade varit mer förnedrande för honom och hans anhängare med ett livstidsstraff.

2006-12-30 @ 10:40:34
Postat av: FARANAK

Saddam hussein var en diktator, jag anser att det är helt rätt att han till slut, kanske lite väl sent, fick konsekvenser för sina dåd, men att människor som ska döma sin näste använder metoder som förnedrar och tillslut dömde f.d presidenten till dödsstraff anser jag är fel! Ett livstidsstraff hade varit rätt. Alla skall dömas lika, Jämnställdheten skär sig på många hörn runt om i världen, men att ge Saddam ett dödsstraff och att filma honom dag ut o dag in i hans cell fram tills hans död, o låta allmänheten ta del av det, är lika mycket brott mot mänskliga rättigheter som saddam själv utförde, ngt grovare o mer saddistiskt. MEN, ngnstans måste man väl börja för att biverka till förändringar som är positiva, vad skulle människor säga om Bush skulle avrättas en dag för alla brott mot mänskligheten som har utför, guantanamo basen o dess metoder han beviljar är lika groteska o motbjudande o SADDISTISKA, TORTYR i högsta grad både psykiskt o fysikt, inte är det ngn som griper Bush! Näe för att bilden är helt fördriven idag av makthavarna runt om i världen, vem gör rätt o vem agerar fel? Har vi rätt att döma den ena till döden o låta den andre fortsätta o gå helt obemärkt, lite kritik här o där! Ja... det räcker väl? Västvärlden borde öppna sina ögon för mellanösterns situation som vi sätter dom i! VI suger ut allt därifrån. Och människor jublar över Saddams död, Faktum är att hans avrättning är bara en liten nål i höstacken, skapat av makthavare för att dra bort uppmärksamheten från allt annat som SKER JUST NU, VARJE SEKUND O DAG, TORTYR BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN AV DE MÄNNISKOR SOM DÖMDE SADDAM! JA USA HAR JU BIDRAGIT TILL NGT GOTT TÄNKER NI OCH ALLA ANDRA SOM ÄR FÖRBLINDADE, Hans krig bidrog ju till att Saddam ställdes inför rätta, Snälla snälla, Öppna ögonen o om ni ska ta politiskt ställningstagante, se TILL O VARA OBSERVANTA! Annars kan ni slänga era kunskapslösa åsikter i papperskorgen, Ni är hjärntvättade.

2007-01-03 @ 17:35:49
Postat av: Åsa

Oj, vad tråkigt att du tyckte jag var oobservant. För det är verkligen inte jag. Jag är oerhört kritisk till Bush till exempel. Och tycker att alla ledare som beter sig som Bush eller Saddam bör få ett eller annat straff. Kanske inte döden bara.

2007-01-03 @ 20:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback