Things that make you go hmm v. 2.0

Att kalla en grävande journalist för "lilla vän" måste vara det sämsta man kan göra när hon knackar på dörren. Dels förnedrar man den person som har makten att smutskasta dig. Dels intar man en mycket tydlig försvarsställning som avslöjar osäkerhet och att man är "skyldig". Mitt tips om Uppdrag granskning eller Kaliber ringer är: lägg alla korten på bordet, erkänn och ångra dig. Det ser mycket bättre ut...

- Lilla vän, det är inte du som äger denna frågan.Om vi bestämmer att vi inte vill kommentera det för tillfället så gör vi inte det.
Så sa kriminalvårdens regionchef Lennart Palmgren när radioprogrammet Kaliber ringde för att få en intervju angående ytterligare en häktesskandal. I januari upptäckte personalen på häktet i Mariestad att en ung man försökte ta sitt liv genom att hänga sig. De ringde 112 - och lät honom sedan hänga kvar. Sjukvårdspersonalen fick igång hans hjärta och han var medvetslös i två dagar innan han avled. Kanske hade han överlevt om häktespersonalen hade gjort en insats.

Det är helt oförståeligt att personalen inte försökte rädda honom och jag undrar vad fan det är som händer i folks huvuden ibland?

Läs här.


Kommentarer
Postat av: Emil

Läste det här i tidningen idag med...

Otroligt att folk inte lärt sig att göra en pudel när det behövs, men det HÄR!! Det tar nästan priset! "Lilla vän"?? 40-talist?

Men förstapriset kom på radion för nåt år sen:
En skola i eller utanför göteborg fick utstå grov kritik för de psykiska förhålandena för tjejerna på skolan. Att bli kallad "da H-word" var mer legio än undantag, och rektorn blir intervjuad i radio. Själv sitter jag på bussen och slölyssnar, självklart väntar jag mig ett :"Vi har kanske inte varit uppmärksamma nog på det här problemet, och välkomnar att det uppmärksammas, och ska självklart ta tag i det". Vilket i princip vore det enda han kunde säga. Istället kommer: "Nae, du vet att unga tjejer vill gärna ha uppmärksamhet, en del får det genom att uppföra sig på ett speciellt sätt, andra genom att ha väldigt lite kläder på sig. Det är ju svårt för pojkarna att veta hur de ska uppföra sig då."

Där sitter man på 16-bussen, och bara gapar. Hade han ansträngt sig hade han kanske kunnat hitta nåt sämre att säga* men inte mycket. Är förbluffad över hur dåliga folk är när de ska uttrycka sig offentligt. (Ett exempel är ju när chefer för olika myndigheter uttalar sig i nyhetsprogram: De MÅSTE ju ha fått iaf 5 minuters heads-up. Raka sig? Kamma sig? Dra åt slipsen? Närå! Nu kör vi!! )

Ujuj vilket långt inlägg, sorry!

*en eloge ska han ha, han sade iaf inte: "Har ni inte sett Tina i 9B, hon ser ju ut som ett luder!"

2008-04-11 @ 12:13:44
Postat av: Åsa

Det är totalt ofattbart hur vissa kan med att uttala sig. Fattar de inte att det kommer att visas i tv/spelas i radio? Och det är inte konstigt att killar får kalla tjejer för fula saker när skolledningen resonerar så där. Fy fan.

2008-04-12 @ 20:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback